Johanna Björklund kan vinna pris som Årets kvinnliga stjärnskott.
Johanna Björklund kan vinna pris som Årets kvinnliga stjärnskott.

Johanna Björklund kan vinna pris

Johanna Björklund, forskare och entreprenör från Umeå, kan vinna pris som en av Sveriges främsta entreprenörer.

Torsdagen den 25 januari utses Sveriges främsta entreprenör när EY Entrepreneur Of The Year 2017 avgörs i Stockholms stadshus. Framgångsrika entreprenörer från sex bolag tävlar om den prestigefulla titeln och chansen att få representera Sverige i den internationella finalen i Monaco i juni.

Johanna Björklund, medgrundare av Umeåbolag som Codemill och Smart Video, är en av de nominerade i kategorin Årets kvinnliga stjärnskott.

Efter en spännande regionfinal i slutet av förra året har hon nominerats till finalomgången av EY Entrepreneur Of The Year som avgörs för 22:a gången i Blå hallen i Stockholms stadshus.

Johanna Björklund har tidigare deltagit i flera liknande tävlingar, senast i höstas då hon representerade Smart Video i finalen av Di Digital Startup Tour. Men denna gång riktas ljuset alltså mot Johanna Björklund själv som entreprenör.

Förutom kategorin Årets kvinnliga stjärnskott utses även Årets manliga stjärnskott, Bästa internationella tillväxt, och det mest prestigefyllda priset: Sveriges främsta entreprenör.

Galan sänds live på live.eoy.se när programmet från scen startar ca kl. 19.25, torsdag 25 januari.