Julfirande med it-veteran

Traditionsenligt firar UDK med julbord tillsammans med sina kunder. På plats fanns bland annat it-veteranen Sven-Erik Forsström, en av grundarna till it-bolaget.

Det var Hans Fredriksson, Nils Stigfelt och Valter Renberg som tillsammans med Sven-Erik Forsström grundade UDK 1987.

– På den tiden hade vi bara maskinen, operativsystemet och en tom databas. Resten fick vi utveckla själva, berättar Sven-Erik Forsström när InfoTech Umeås utsände slår sig ner bredvid honom för ett litet julbordssamtal.

Trivs med mycket folk

Runt omkring fylls UDKs stora konferensrum av kunder som strömmar in och förser sig med julmat. Det är så många anmälda att man måste ha två sittningar för att alla ska rymmas. Det märks på Sven-Erik Forsström att han trivs när det rör sig mycket folk i lokalerna. 

Sven-Erik har under alla år haft en nära kontakt med UDK även om han formellt lämnade företaget 1995 då han gick till Indexator. Efter en tid också på Cranab trivs han idag som egen företagare inom familjeföretaget FemFors. Lämpligt mycket arbete tar han på sig för att också hinna med att snickra, bygga, och jakten och fisket.

Bakom Sven-Erik kommer nuvarande vd Peter Lidström och konsulten Christina Lindsblom fram för att hälsa. Det märks på dem att veteranerna inom branschen ska man vara rädd om.

Julgåva

Men julen firas inte bara med julbord hos UDK. Företaget har också en tradition av att skänka en gåva till Project Playground när julen nalkas. Project Playground är en organisation med säte i Sverige och praktik i Sydafrika som arbetar for alla barns rätt till en barndom fylld av lek och aktivitet. En av UDKs medarbetare har dessutom varit ledig från sitt arbete på UDK i fem månader för att jobba som volontär i ett av Project Playgrounds projekt.

Siktar mot nästa år

Så möts traditionen och nya projekt hos UDK när året går mot sitt slut och julen väntar med ledighet för att ge kraft inför det nya året. Då väntar bland annat det årliga C4 Contexture kundarrangemanget då UDK fyller konferensdelen på Cinderella, Viking Line. Med ombord finns då bland annat föreläsare från IBM och Adobe.

Lite senare, 12-13 mars 2013, väntar MAF (M3 användarförening) konferensdagar på Clarion Arlanda Hotel, Stockholm. Ett tillfälle som UDK inte vill missa.

Några bilder från UDKs julbord

UDK jul 2012

Coop Nord på plats när UDK dukar upp sitt julbord. Från vänster Tord Nyberg, Marcus Wallinder, Maria Ögren och Jonas Jonsson.

UDK jul 2012

Torbjörn Johnsen från VKs företagsmarknad fångar uppmärkamheten med någon intressant berättelse för Mattias Johansson, VK, och Mats Wilhelmsson, UDK.

UDK jul 2012

Helene Hagelberg och Marianne Spolander från Fodercentralen hittade sig en plats att sitta på.  

Text och bild: Mikael Hansson