Kalas när CodeMill flyttar in

Det började hos några datavetare vid Umeå universitet med en dröm om att starta ett eget it-företag. Idag har CodeMill 20 anställda och flyttade i fredags in i nya lokaler på Haga i Umeå.

– Om ett år vill vi vara tio personer till, hälften i Umeå, hälften i vårt nystartade kontor i Kista. Vi räknar då också med att kunna ta fler och tyngre uppdrag inom bl.a. medicinteknik, säger Rickard Lönneborg, vd för CodeMill, under den presentation som han höll under kvällens inflyttningsfest.

Med de nya lokalerna på Haga i Umeå får
CodeMill
nu möjlighet att växa ytterligare och verkligen känna att man står på egna ben efter tiden hos inkubatorn Uminova Innovation. På plats under inflyttningsfesten fanns partners, kunder och medarbetare från Umeå universitet som önskade lycka till med det nya steget.

Här nedan några bilder av Jon Hollström från inflyttningsfesten. Fler finns på
Vimlig.se.  

CodeMill inflyttningsfest 110930
På plats på CodeMills inflyttningsfest var Sören Berglund, it-chef Umeå universitet, och Olle Eriksson, IT-stöd och systemutveckling (ITS) vid Umeå universitet. 

CodeMill inflyttningsfest 110930
Anders Broberg, Institutionen för datavetenskap vid Umeå universitet samt en av grundarna av företaget SpaceTime ledde under kvällen en övning kring hållbart resande. Här tillsammans med Johannes Sjödin på Friendly Future som i år nominerats till Umeågalan.

CodeMill inflyttningsfest 110930
Rickard Lönneborg, vd för CodeMill, glad över att få hälsa så många välkomna till inflyttningsfesten.

CodeMill inflyttningsfest 110930
Helena Lindgren och Erik Elmroth, båda från Institutionen för datavetenskap vid Umeå universitet, varifrån några studenter och forskare lade första grunden till CodeMill.

CodeMill inflyttningsfest 110930
Från Polystar kom Petter Edblom och Peter Vestman. Här tillsammans med Andreas Jakobsson, CodeMill (i mitten).

CodeMill inlfyttningsfest 110930
Ingrid Westman, CodeMill, tillsammans med Johan Tordsson, forskare vid Institutionen för datavetenskap.
 

Text: Mikael Hansson, Foto: Jon Hollström