Venture Cup Nord
När regionfinalen av Venture Cup anordnas 16 maj finns flera it-bolag med bland de nominerade. Från vänster Jan Axelsson, Dicom Port, Joachim Ljungquist, Content Central, samt Steve Widinghoff och Alexander Ögren från IDQ.

Kämpar om bästa affärsidén

Ett verktyg för att enklare lära sig databaser, en produkt som anonymiserar patienters röntgenbilder samt en webbaserad tjänst för redaktionellt material är tre av de affärsidéer som kämpar om vinsten i Venture Cup regionfinal Nord den 16 maj.

Venture Cup är Sveriges ledande tävling för alla som vill utveckla en affärsidé till ett framgångsrikt affärskoncept. Nu är regionfinalerna i full gång och den 16 maj anordnas norra Sveriges regionfinal.
Totaltvinnaren i regionen kammar hem 100 000 kronor och går vidare till Sverigefinalen.

Bland årets bidrag finns flera med tydlig it-koppling. Content Central, Diacom och IDQ är tre av bolagen, alla tre från Umeå för övrigt, som kämpar om första pris i regionfinalen i Venture Cup Nord. 

Content Central vill med en webbaserad tjänst erbjuda medier ett brett utbud av kvalitativt redaktionellt material till en låg kostnad samtidigt som innehållsleverantörerna får maximal ersättning genom möjlig publicering i flera kanaler.

Dicom Port har tagit fram en produkt som på ett enkelt säkert sätt kan rensa bort en patients identitet från till exempel röntgenbilder, så att de kan användas för undervisning och läkemedelsforskning. Dicom Port har en produkt integrerad med sjukhusets IT-system, som med ett musklick av-identifierar bilder och sparar dem på en USB-sticka.

IDQ.se verkar inom IT-området med affärsidén att utveckla och sälja intuitiva och pedagogiskt uppbyggda databasverktyg. Målsättningen är att göra det enklare och roligare att lära sig och arbeta med databaser. Visionen är att utveckla marknadsledande databasverktyg med överlägsen användarvänlighet som tilltalar såväl nybörjare som experter.

Se övriga nominerade bidrag.