Rapunzel i Epoch Times
Epoch Times berättar om Rapunzels framgångar som Digital Gasell. På bilden syns grundaren Ida Backlund tillsammans med Anna Kinberg Batra, riksdagsledamot. Fotot ett montage ur Epoch Times.

Kinesisk tidning rapporterar om Rapunzel från Umeå

Nu kan kineser världen över lära känna Umeåföretaget Rapunzel of Sweden och grundaren Ida Backlund. Tidningen Epoch Times, publicerade i 35 länder, rapporterar om Rapunzels utmärkelse som Digital Gasell i Sverige.

Att Rapunzel inte bara gör svensk succé utan även når utanför landets gränser blir allt mer tydligt. Nu har också
kinesiska Epoch Times uppmärksammat Umeåföretagets enorma framgångar med e-handel på internet och berättar i en artikel om hur Rapunzel för en tid sedan fick ta emot Dagens Industris och Googles pris som Årets Digitala Gasell i Sverige.

För Rapunzel, som har stora exportframgångar, är den kinesiska artikeln självfallet viktig. Ungefär hälften av Rapunzel of Swedens försäljning går på export, just nu till 36 olika länder runt om i världen och till över 185 000 kunder. Så all publicitet i internationella media är viktigt för företaget, som också hyllades som Årets Exportföretag vid Umeågalan 2013.

Epoch Times är en oberoende tidning på kinesiska med huvudkontor i New York. Tidningen startades år 2000 och är enligt tidningens egna uppgifter den största kinesiska tidningen utanför Kina och Taiwan.