paradoxfest07.jpg
Kinesisk internetjätte vill kliva in i Paradox Interactive. Bilden visar Fredrik Wester, vd för Paradox Interactive, och Mattias Wiking, studiochef i Umeå, när de öppnar lokalerna för invigningsfest av studion i Umeå.

Kinesiskt internetföretag köper in sig i Paradox

Kinesiska internetföretaget Tencent går in som ägare i spelföretaget Paradox. Kina och Asien öppnar sig därmed som en ny marknad för det svenska bolaget.

Tencent har tecknat fem procent av aktierna inför Paradox Interactives börsintroduktion.

– Tencent är stora fans av våra strategispel och har ett genuint intresse för Paradox och vår fortsatta resa, säger Fredrik Wester, vd för Paradox Interactive i ett pressmeddelande.

– Tencent passar perfekt med sitt nätverk och med sin kunskap på en marknad där vi ännu inte har etablerat oss. Vi tror att Tencent kommer att bidra till Paradox värde på kort och lång sikt, fortsätter Fredrik Wester.

Paradox Interactive har drygt 200 anställda och etablerade 2014 en spelstudio, Paradox Arctic, i Umeå som idag har drygt 20 anställda.

Första handelsdag för Paradox på börsen First North beräknas till 31 maj. Inför listningen har Tencent Holdings tecknat 5,28 miljoner aktier, vilket motsvarar fem procent av utestående aktier, à 33 kronor per aktie.