Karin Holm och Sara Winqvist.
Karin Holm, konsultchef på Knowit i Umeå, och Sara Winqvist, konsultchef på CGI i Umeå, kan båda glädja sig åt att deras företag rankas bland de mest attraktiva av nordiska IT-studenter.

Knowit och CGI toppar studenternas lista

Knowit och CGI rankas bland de tio främsta när nordiska IT-studenter väljer de mest attraktiva arbetsgivarna.

När nordiska IT-studenter får rösta på vilka som är deras mest attraktiva arbetsgivare placerar sig IT-bolagen Knowit på plats sex och CGI på plats tio.

– Knowit är en av Sveriges mest spännande arbetsplatser som ger stora möjligheter för unga människor att utvecklas såväl professionellt som mänskligt, kommenterar Knowits vd Per Wallentin studenternas lista.

Även CGI är glada över sin placering bland de tio främsta.

– En tiondeplats är ett väldigt bra resultat, som visar dels att CGI har blivit mer synligt som varumärke bland studenterna, dels att de även har förstått vad vi har att erbjuda som arbetsgivare. Våra värderingar ligger helt i linje med studenternas prioriteringar såväl avseende balans i tillvaron som att arbeta på ett företag som främjar innovation och nya idéer, säger Berit Henesy, HR Director på CGI Sverige.

Det är företaget Universum som låtit över 38 000 studenter inom ekonomi, teknik och IT från Sverige, Norge, Danmark och Finland rösta fram Nordens mest attraktiva arbetsgivare. Toppar listan gör Google, Microsoft och IBM.

De tio mest attraktiva arbetsgivarna enligt nordiska IT-studenter:
Google
Microsoft
IBM
Oracle
Accenture
Knowit
Ericsson
Hewlet Packard
CapGemini
CGI

Se hela listan.