Erik Johansson

Knowit sponsrar UIK

IT-konsultbolaget Knowit och Umeå IK har tecknat ett avtal där bolaget stöttar klubbens nya junior- och talangsatsning de kommande två åren med option på en förlängning.

– För oss på
Knowit
känns det mycket att bra att stötta Umeå IK i deras väg tillbaka till absoluta toppen och den väg man valt känns helt rätt. Vi kan se en parallell i vår egen verksamhet där även vi vill attrahera de bästa och dessutom ser vi gärna ännu fler tjejer i vår  bransch som är relativt mansdominerad, säger Erik Johansson vd för Knowit Norrland.

– Vi är helt övertygade om att denna satsning på tjejerna i Umeå IK även kommer att vara till stor nytta för oss ur bland annat ett rekryteringsperspektiv då vi visar genom handling att vi satsar på unga duktiga tjejer, fortsätter Erik Johansson.

Egna talanger

Avtalet innebär att företaget stödjer klubbens nya inriktning med att utveckla egna talanger. Ett arbete som iscensatts efter den ekonomiska kris som hotade i höstas och riskerade att omkullkasta en av svensk damfotbolls framgångsrikaste lag genom tiderna. 7 SM-guld och 2 Champions League-titlar skapades genom hårt arbete. Umeå IK FF:s nya strategi är att komma tillbaka till toppen genom att utveckla egna spelare.

– Att Knowit valt att samarbeta med oss är fantastiskt, det ger oss en möjligheter att resurssäkra en viktig del i vår sportsliga framtid. Tillsammans med Knowit har vi kunnat satsa oss ur krisen genom att starta ett lag till och att KnowIT vill vara med på den satsningen är vi oerhört tacksamma över, säger Umeå IK FF:s klubbchef Niklas Westman.