Kodstuga

Kodstugor för barn får ökat stöd

Microsoft blir ny huvudsponsor för Kodcentrum som har kodstugor för unga, bland annat i Umeå och Skellefteå. Syftet är att Sveriges unga ska bli världsbäst på kodning.

– Med Microsofts stöd ser vi till att Sveriges unga kan stå sig bättre i den globala konkurrensen, där digital kunskap och kreativitet värderas högt, säger Emelie Dahlström, Generalsekreterare för Kodcentrum.

Vid årsskiftet kliver Microsoft in som huvudsponsor för Kodcentrum. Förutom finansiellt stöd kommer Microsoft tillsammans med Kodcentrum bland annat ta fram utbildningsmaterial som kan användas av lärare i skolan och Microsofts anställda bjudas in att bli volontärer för Kodcentrum

I Kodcentrums kodstugor får barn och unga mellan 9-13 år en introduktion till programmering och digitalt skapande. I Umeå finns två kodstugor och en i Skellefteå.

Det är helt gratis att delta i en kodstuga för barn mellan 9-13 år. Kodstugan är en introduktion och för barn och unga som inte har programmerat tidigare. En termin består av 15 tillfällen.

Kodcentrum har verksamhet, förutom i Umeå och Skellefteå, i Göteborg, Linköping, Stockholm, Sundbyberg, Tensta, Uppsala och Örebro.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 10 december, 2015Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

10 december, 2015