Peter Renkel, vd för Konftel, och en bild på det nya ljud- och videosystem som företaget lanserar.
Peter Renkel, vd för Konftel, och en bild på det nya ljud- och videosystem som företaget lanserar.

Konftel lägger till video i konferenssystem

För att ge bättre upplevelse under konferensmöten erbjuder Umeåföretaget Konftel högupplöst videobild till sina konferenssystem.

Konftel, med huvudkontor i Umeå, är en världsledande tillverkare av konferenstelefoner. Nu presenterar företaget en ny lösning för konferensmöten där med både ljud- och videoenheter.

– Efter att i 30 år har skapat förutsättningar för miljontals distansmöten genom våra prisbelönade konferenstelefoner lägger vi till video i våra tillförlitliga lösningar, säger Konftels vd Peter Renkel.

– Man kan tycka att det var på tiden, men vi är kända för att göra saker grundligt och alltid hålla högsta kvalitet, fortsätter Peter Renkel. Vi vill inte bara sälja kameror som kompletterar våra telefoner, vi vill skapa funktionella och värdeskapande lösningar som är enkla att både välja och använda.

Den nya produktlinjen är indelad i tre kategorier och kallas Konftel Collaboration Small, Medium och Large. De olika lösningarna är designade för möten med upp till 6, 12 respektive 20 personer i rummet. Alla paketen innehåller konferenstelefon, kamera och en hub som gör att det räcker med en kabel till användarens eller mötesrummets PC eller Mac.

– Att sätta användaren i första rummet är långt mer än bara tomma ord hos oss på Konftel, säger Tommy Edlund, global försäljningschef.

– Det är därför vi nu erbjuder Konftel Collaboration-lösningar, som ser till mötesdeltagarnas viktigaste behov utan krångel. På det viset hoppas vi att det blir enkelt för alla att välja lösning, du ska inte behöva vara tekniskt kunnig för att hitta rätt. Det är viktigt för oss och underlättar för både våra kunder och partners, fortsätter Tommy Edlund.

Kameror som matchar ljud i toppklass

Initialt kommer paketen att innehålla två högpresterande modeller av konferenskameror. Konftel Cam20 sänder en klar och ren videobild i ultra 4K HD-upplösning. Tack vare 120 grader brett synfält är den perfekt för små mötesrum, för att alla ska synas i bild även om de sitter nära kameran. Konftel Cam40 är en fullfjädrad PTZ-konferenskamera (Pan, Tilt, Zoom) med 1080p/60fps HD-videobild och 12x optisk zoom.

– Våra collaboration-lösningar med både ljud och video öppnar nya marknader för oss, konstaterar Peter Renkel.