Konftel vinner designpris.
Tord Berggren, Sales Manager på Struktur Design, Magnus Melkersson, Industrial Designer på Struktur Design, Torbjörn Karlsson, Product Manager på Konftel och Peter Renkel, CEO på Konftel, gläds åt att högtalartelefonen Konftel Ego vunnit pris i Red Dot Awards – världsmästerskapen i industridesign.

Konftel vinner världsmästerskap i design

En av de bästa i världen. Det betyget får en ny konferenstelefon från Umeåföretaget Konftel i designtävlingen Red Dot Award.

Umeåföretaget Konftel och designbyrån Struktur Design har belönats med en Red Dot Award för högtalartelefonen Konftel Ego.

Världsmästerskap i design

I designvärlden anses Red Dot Awards vara som ett världsmästerskap i industridesign.

– Det är ett väldigt starkt teamwork som ligger bakom att Konftel Ego nu belönas som en av de bästa i världen i kategorin Communication på Red Dot Awards. Det känns som ett bra kvitto på att vår design håller måttet globalt, säger Peter Renkel, vd på Konftel.

Motiveringen från Red Dot lyder ”With it’s small, compact form, the Konftel Ego is flexible in use and convinces with good sound and intuitively understood functions.”.

The Red Dot Award drivs av Design Zentrum Nordrhein Westfalen i Essen, Tyskland. Under 2015 tävlade mer än 5200 bidrag från 57 länder vilket gör tävlingen till den största designtävlingen i världen. Det är 41 utvalda experter i Red Dot-juryn och dessa rankade Konftel Ego som en av de bästa i världen i kategorin Communication.

Ny produktkategori för Konftel

Med Konftel Ego möter Konftel kraven från en delvis ny möteskultur där mobilitet är ett nyckelbegrepp. Alla vill idag kunna hålla distansmöten på andra platser än bara i de stora konferensrummen och där ska Konftel Ego fungera bra med sin ringa storlek och höga ljudkvalitet. Men den ska också fungera runt om i hela världen då Konftel idag finns representerat på de flesta marknaderna i världen.

Globalt perspektiv

– Det globala perspektivet är alltid en utmaning. Globaliseringen har möjligen gjort skillnaderna mellan olika delar av världen mindre, men vi har fortfarande väldigt olika kulturella preferenser, både för hur vi använder produkterna och vilken design vi rankar högst, förklarar Torbjörn Karlsson, produktansvarig på Konftel.

Och Red Dot Awards rankade alltså Konftel Ego så högt som en av de bästa i världen. Själva utdelningsceremonin hölls den 4 juli i Essen. Konftel Ego är en högtalartelefon som bygger vidare på Konftels patenterade ljudteknik OmniSound® med HD-ljud som har gjort Konftel till en av världens största tillverkare av konferenstelefoner.