Kryptobörs väljer handelssystem från Cinnober

Den världsledande leverantören av finansiell teknologi Cinnober med utvecklingskontor i Umeå har skrivit avtal med kryptovalutabörsen Bitstamp.

Krypotvalutor har på senare år varit i ropet och den bakomliggande tekniken kring dessa – blockchain – är ett av fokusområderna på Uminova Innovations mötesplats Umeå Tech Arena den 28 november. Nu står det klart att Cinnober, en global leverantör av IT-lösningar till finansindustrin, med utvecklingskontor i Umeå har skrivit avtal med kryptovalutabörsen Bitstamp för att leverera ett handelssystem för kryptovalutor.

– Det här är ett viktigt steg i vår strävan efter att integrera krypto- och traditionell finansmarknad. Vårt handelssystem kommer att motsvara det traditionella börser tillhandahåller vad gäller hastighet och kapacitet, vilket återigen placerar Bitstamp i den tekniska framkanten inom kryptohandel. Vi valde Cinnober för deras renommé i finansbranschen, förståelse för vår vision och förmåga att anpassa teknologin till våra behov, säger Nejc Kodrič, vd för Bitstamp i ett pressmeddelande.

– Vi är glada att tillkännage detta partnerskap med Bitstamp vilket möjliggör fortsatta framgångar för deras marknadsplats, säger Peter Lenardos, vd för Cinnober Group.