Hur mycket vatten är det i osten eller fett i köttet? Finns det rester av nötter i chokladen? En ny infografisk film förklarar enkelt Umeåföretaget Umbios scanningsteknik.
I
en rad artiklar
har InfoTech Umeå Umeå berättat om den avancerade scanningsteknik som Umeåföretaget UmBio tagit fram för att i realtid analysera det kemiska innehållet i livsmedel och läkemedel.
Systemet kan liknas vid en scannande kamera som placeras ovanför ett produktionsband. När en ost, ett bröd eller läkemedel passerar under kameran inhämtas information som analyseras i realtid med hjälp av UmBios egenutvecklade hård- och mjukvaruverktyg, som fått namnet UmBio Inspector.
För att enkelt och visuellt förklara hur tekniken fungerar har byrån 200%, som idag ingår i Dohi Sweden, tillsammans med produktionsbolagen Lampray och Soja Film producerat en infografisk film om tekniken bakom Umbio. Filmen visar upp Umbios kvalitet och innehållsäkrare "Umbio inspector".
Se filmen här nedan.