Lars Stenlund, vd för Vitec.
Lars Stenlund, vd för Vitec, föreslås till styrelsen för Railcare.

Lars Stenlund till styrelsen för Railcare

Lars Stenlund, vd för Vitec, föreslås som ledamot till styrelsen i Railcare.

”Med sin kompetens och erfarenhet från Vitec Software Group AB:s resa från AktieTorget till Nasdaq Stockholm kommer Lars Stenlund att vara en stor tillgång i styrelsearbetet”, skriver Railcare i ett pressmeddelande.

Railcare Group AB är en koncern som erbjuder järnvägsbranschen systemlösningar inom vakuumteknik, trumrenovering och specialtransporter. Railcares aktie är noterad på AktieTorget sedan oktober 2007 men ambitionen är att ett listbyte ska ske under 2017 till Nasdaq Stockholm. Företaget har 120 anställda och årsomsättningen är omkring 350 Mkr. Företagets säte är i Skelleftehamn.

Lars Stenlund är vd för Vitec Software Group som är noterat på Nasdaq OMX Nordic Mid Cap. Stenlund har i rollen som vd för Vitec genomfört drygt 30 företagsförvärv och Vitec är idag ett programvaruföretag med sju vertikala programvarunischer – fastighet, energi, auto, mäklare, bank & försäkring, hälsa och miljö.

Lars Stenlund sitter även som styrelseledamot i Algoryx Simulation, C4 Contexture AB och Umeå universitet.

Utöver Lars Stenlund föreslår valberedningen för Railcare att styrelsen skall bestå av Catharina Elmsäter-Svärd, Ulf Marklund, Jan Nygren och Anna Weiner Jiffer och Adam Ådin.