Level Eight söker frivilliga som vill testa nytt spel.
Inför sitt nästa spel söker Level Eight fler som vill testa de första tidiga versionerna av spelet. På LANbyCS hittar Johan Westin studenter som gärna vill prova. Från vänster: Adam Bonnedahl, Therese Sandén, Jonathan Danielsson, Johan Westin, Viktor Lundström, Drago Blagojevic och Kristoffer Landfors.

Level Eight söker hundra spelare för att testa spel

Umeåföretaget Level Eight släpper ett nytt spel nästa år. Nu söks frivilliga som vill hjälpa till att testa spelet i ett tidigt skede.

– Det är än så länge en pre-alpha version som vi har. Och vi siktar på att komma ut med en alpha i januari 2017, kommenterar Johan Westin, Game Director på Level Eight. Det kommande spelet är ett multiplayer PVP arena shooter spel i realtid med drag av Call of Duty eller Battlefield fast för mobil.

Lanseras 2017

Att spelet är en pre-alpha innebär att det är en mycket tidig version som ändå är spelbar och ger en klar uppfattning om hur det slutgiltiga spelet kommer att se ut. När det kommer att släppas är än så länge för tidigt att säga, enligt Johan Westin. Men sommaren eller tidig höst 2017 kan vara en kvalificerad gissning.

Söker tidiga testare

Inom spelindustrin är det vanligt att ha en nära relation till spelare och användare och det är också något som Level Eight satsar på. På företaget finns exempelvis en community manager för att hålla kontakt med spelarna, sköta nyhetsflödet i sociala medier och bidra med transparens utåt under utvecklingsarbetet.

I linje med det vill Level Eight redan nu uppmärksamma intresserade att de kan bli alpha-testare. Dessa får då tillgång till de allra första versionerna av spelet och får dokumentera sina spelupplevelser i utförliga enkäter. De kommer även att få tillgång till unika saker i spelet som tack för hjälpen.

– Vi söker ett hundratal alpha-testare som vill vara med och utveckla spelet, säger Johan Westin.

Det var också en av anledningarna till att Johan Westin själv var vaken i över 50 timmar under det LAN som studenter anordnade i helgen på Umeå universitet. När Infotech Umeå hälsade på så hade åtta intresserade börjat testa spelet och redan då kunde Johan Westin utifrån deras första intryck av spelet se vilka förbättringar som behöver göras utifrån den feedback som gavs på plats.

Mer av en tjänst än en produkt

– Det vi utvecklar nu är ett spel som är mer av en tjänst än en produkt. När det lanseras kommer vi att släppa uppdateringar veckovis, vara transparenta mot våra spelare för att förklara eventuella förändringar i spelbalansen och ta in deras förslag på förändringar gällande olika aspekter av deras spelupplevelse.

Det är just därför som företaget redan nu vill ta in speltestare som kan utvärdera spelet på ett mycket tidigt stadium.

– Vi börjar på en grundläggande nivå så att så många som möjligt kan komma in i spelet. Sedan utvecklar vi och släpper regelbundet nya större versioner på längre sikt, det kan bli en produktionslina som sträcker sig fem år framåt i tiden, säger Johan Westin.

Den som är intresserad av att vara alpha-testare kan höra av sig till Level Eight på alpha@leveleight.se och uppge sitt för- och efternamn, övriga kontaktuppgifter samt vilka plattformar som du kan testa spelet på.