Theres Hiltunen
Theres Hiltunen på Level Eight menar att livesändningar över internet är ett bra sätt att testa spelet inför publik. Till höger en stillbild ur en sektion av livesändningen.

Level Eight visar nästa mobilspel

Level Eight livesänder tidiga versioner av sitt kommande spel Protostrike. Ett bra sätt att marknadsföra spelet, menar Theres Hiltunen på spelföretaget.

Umeåföretaget Level Eight väljer att mycket tidigt visa upp sitt kommande spel Protostrike för alla som vill se hur det fungerar. Via direktsändningar på internet kan alla intresserade följa hur anställda på företaget spelar mot varandra. Protostrike ligger fortfarande i en så kallad alpha-version, en tidig version, men genom att redan nu visa upp det vill Level Eight höja intresset än mer och få in kommentarer på spelet.

Streama tidigt
– Vi har nyligen börjat streama för att visa upp vårt kommande mobilspel Protostrike. Spelet är bara i alpha-fasen men vi vill redan nu börja bygga relationer med vår målgrupp. Att få se spelet, och se oss, ger en helt annan bild än vad mer traditionell marknadsföring ger, kommenterar Theres Hiltunen, sociala medier-ansvarig på Level Eight.

– Vi vill börja streama tidigt för att ha en publik när det är dags för slutreleasen. Det är ett långsiktigt arbete eftersom det tar tid att få tittare och optimera genom att bland annat hitta rätt tid att streama på. Vi testar oss fram för att hitta vårt sätt att streama på.

– Eftersom vi har väldigt roligt när vi spelar med varandra tror jag att det kommer ge en härlig stämning i streamen. Det är inte helt tyst, vi är duktiga på att skämta och skrika åt varandra, berättar Theres Hiltunen.

Fler testare
Level Eight vill också gärna ha in fler testare av spelet.

– Vi har redan nu flera alpha-testare för iOS-devices men ska inom några veckor släppa in fler iOS-testare. Det vi har fått av våra nuvarande testare har varit ovärderligt och en bra markör på vad som behövts ändras. Utifrån det har vi nu lagt in nya viktiga faktorer i Protostrike. Även om de nuvarande testarna kommer vara kvar behöver vi även få in människor som ser på Protostrike med nya ögon, fortsätter Theres Hiltunen.

Därefter är nästa steg att öppna upp för Androidanvändare.

– Planeringen inför en soft launch pågår för fullt men vi är inte redo att gå ut med detaljer om den än, kommenterar Theres Hiltunen.