Limes Audio vid Umeågalan
Stor glädje hos Limes Audio sedan företaget vunnit priset Årets avknoppningsföretag vid Umeågalan 2016. På bilden Fredric Lindström, Elisabeth Lundell och Christian Schüldt firar!

Limes Audio är Årets avknoppningsföretag

Limes Audio hyllas som Årets avknoppningsföretag vid Umeågalan. Företaget har senaste halvåret tagit hem flera stora internationella affärer.

Limes Audio har under de senaste åren vuxit med fler medarbetare, tredubblat omsättningen från sex till 18 miljoner kronor, fått in nya kapitalstarka ägare och framför allt vunnit flera viktiga kunder, inte minst i USA där företaget också öppnade kontor under 2016.

I samband med Umeås stora näringslivsfest Umeågalan hyllades Limes Audio som Årets avknoppningsföretag för att ha nått ut i världen med sin teknik som tvättar bort brus och ekon i högtalarljud.

Teamet bakom

– Det är framför allt medarbetarnas pris, det är teamet som har gjort det här. Vi har kul ihop, säger Fredric Lindström, en mycket nöjd och glad vd för kvällen.

– Det är synd att vi inte kan prata om alla kunder, men vi är ett bolag som verkligen når ut i världen. Senaste halvåret har det hänt så otroligt mycket för oss tillsammans med stora internationella bolag, fortsätter Fredrik Lindström.

Koppling till universitetet

Priset som avknoppningsföretag passar Limes Audio mycket bra eftersom företaget är sprunget ur forskningsvärlden, något som Christian Schüldt, teknikchef, gärna betonar.

– Jag tänker på Umeå universitet som ger oss så många duktiga studenter till exjobb och liknande, säger Christian Schüldt, som även är medgrundare av Limes Audio.

– Jag tror att 90 procent av alla våra anställda är ingenjörer. Att få ett bra flöde från universitet har varit en nyckel till vår framgångssaga, instämmer Fredric Lindström.

Firar ni nu på något sätt?

– Ja, jag vet inte, vi har ju leveranser som måste iväg imorgon, säger Fredric Lindström med ett leende.

Flera priser genom åren

Umeågalans pris är ett i raden av utmärkelser som Limes Audio fått genom åren. 2015 hyllades Umeåföretaget som ett av Europas 100 mest lovande teknikbolag av Red Herring Top 100 Europe Award.

Limes Audio har dessutom funnits med på Computer Swedens lista över Sveriges 50 hetaste teknikbolag 2014 och även två år i rad varit med på 33-listan över Sveriges hetaste unga teknikföretag, en lista som utses av Ny teknik och Affärsvärlden.

Juryns motivering

Juryns motivering till priset Årets avknoppningsföretag lyder: ”Limes Audio AB får högtalare att låta bättre. Med avancerad signalprocess-teknologi överbryggar de avstånd och tidigare tekniska hinder. Limes Audio är ett stadigt växande startup som med sin patenterade mjukvara fått de största aktörerna i branschen att lystra noga.”

Utdelare av priset

Utdelare av priset är Umeå universitet tillsammans med Connect och Uminova Innovation, som på detta sätt vill lyfta fram och uppmuntra lovande innovatörer och entreprenörer. För att vinna priset krävs att företaget har sin grund i forskning och utbildning vid Umeå universitet, SLU eller industriforskningsinstitut i Umeå. Bolaget ska vara under stark tillväxt och ha en tydlig affärsidé.