Johan Granström
Johan Granström, projektledare vid ABB i Umeå, visar kontrollpanelen som operatörer i Bolidens gruva i Garpenberg med fjärrstyrning krossar stenblock en kilometer ner i gruvan.

Limes Audio hittar kunder på världens största mobilmässa

Umeåföretaget Limes Audio finns på plats när världens största mobilmässa arrangeras i Barcelona. Med över 98 000 besökare ger mässan en unik möjlighet att möta kunder från hela världen.

– Den här mässan är ett jättebra tillfälle för oss att få träffa befintliga kunder men också se trender i branschen och föra dialog med kanske kommande kunder, säger Sandra Finér, vd för
Limes Audio, när Infotech Umeå får tag på henne via telefon mitt i vimlet på världens största mobilmässa, Mobile World Congress i Barcelona, 22-25 februari.

Mobile World Congress är världens största mässa för mobilteknik där representanter från mobiloperatörer, leverantörer och tillverkare såväl som leverantörer av mjukvara och hårdvara samlas.

Limes Audio har tillsammans med ett tjugotal andra svenska företag följt med Business Sweden som arrangerar en svensk paviljong på mässan. Eftersom den svenska paviljongen är en mycket välbesökt del av mässan är det en perfekt plats för att ställa upp sin monter, menar Sandra Finér.

– Sverige är eftertraktat inom tech, det märker vi här, säger hon.

Extra draghjälp

Att delta i svenska paviljongen tillsammans med Business Sweden och andra svenska bolag ger mycket extra draghjälp. Under dagarna ordnas mingel och träffar och Sandra Finér får också tillfälle att byta några ord med IT-minister Mehmet Kaplan när han under tisdagen inviger paviljongen med att klippa det blågula bandet.

– Vi har vår monter på mässgolvet men vi märker att det blir mer och mer så att vi sitter i möten. Det är ett bra tecken för det visar att vi har kommit ett steg längre med kunderna, säger Sandra Finér.

– Vi träffar både kunder som vi har haft en dialog med förut men också nya. Där har vi fått mycket bra hjälp av Uminova Innovation som gett oss en hel del intressenter som vi kan träffa här. Det har gett effekt, fortsätter Sandra Finér.

Även för konsumenter

Limes Audios teknik för ljudförbättring har hittills skapat framgång inom konferensutrustningar och andra professionella applikationer, men företaget siktar också mot konsumentmarknaden, vilket passar bra in på mobilmässan där många konsumentprylar presenteras.

– Vår typ av teknologi är efterfrågad inom konsumentsidan för bättre ljud i mobiler, tv-apparater och läsplattor, förklarar Sandra Finér och hon menar att det märks på mässan att den marknaden växer allt mer.

– Det är väldigt mycket folk här, det är fullsmockat i gångarna, säger hon innan hon får avsluta samtalet för att springa iväg till nya möten.

Följande företag ställer ut i den svenska paviljongen:
Appland, Aurora Innovation, CasePower, CICS, Cognizant, Combain Mobile, Compuverde, Crunchfish, Dahl Sweden Mobile Technology, Imint AB/Vidhance, JonDeTech Sensors AB, Limes Audio, Mobile Arts, myFC, Neonode, Netonomics, OnePhone, SEQR, ShareWork, TalkPool, Wbird, Wittra, Xoanon Analytics.