Sandra Finér, vd för Limes Audio, har tecknat avtal om kontor för företaget i Silicon Valley, Kalifornien. På bilden tillsammans med Donnie Lygonis, affärsutvecklingscoach, KTH Innovation, Maria Olofsson, affärscoach Uminova Innovation, och Anne Lidgard, Nordic Innovation House.
Sandra Finér, vd för Limes Audio, (till vänster) har tecknat avtal om kontor för företaget i Silicon Valley, Kalifornien. På bilden tillsammans med Donnie Lygonis, affärsutvecklingscoach, KTH Innovation, Maria Olofsson, affärscoach Uminova Innovation, och Anne Lidgard, Nordic Innovation House.

Limes Audio öppnar kontor i Silicon Valley

Limes Audios och Uminova Innovations resa till Silicon Valley, USA, har gett resultat. Limes Audio öppnar virtuellt kontor i Nordic Innovation House. ”Det för oss närmare vår amerikanska marknad och förenklar och förbättrar vårt nätverkande”, säger Sandra Finér, vd på Limes Audio.

Det har varit intensiva dagar för Sandra Finér, vd på Limes Audio och Maria Olofsson, affärscoach på Uminova Innovation i Kalifornien. Bland annat har duon, tillsammans med Blekinge Buisness Incubator, besökt Singularity University, en accelerator där Nasa driver på utvecklingen av framtidsinnovationer som kan hjälpa oss att möta de stora utmaningarna vad gäller exempelvis mat och vatten till jordens befolkning. Det har även blivit besök på ett antal startups, inkubatorer och meet ups och så har Limes Audio öppnat kontor i Nordic Innovation House. Sedan tidigare finns även Skellefteåföretaget Nuiteq i samma hus.

– Att ha ett virtuellt kontor mitt i Silicon Valley är helt klart betydelsefullt när man gör affärer med amerikanska kunder. Limes Audio har redan ett antal kunder i USA, så antal resdagar för oss dit är ganska stort. Nu har vi ett ställe där vi kan nyttja kontorsplats, konferensrum och samtidigt få tillgång till ett nätverk av andra entreprenörer, erfarna affärscoacher, investerare och även möjliga kunder.

En inspirerande startupmiljö är värdeskapande, praktiskt och en energiboost, säger Sandra Finér, som även passat på att träffa befintliga och potentiella kunder under resan.’

Innebär det här att ni nu kommer att vara i USA ännu mer?
– Med ett ökande antal kunder kommer också närvaron i USA att öka framöver. I vilken takt och omfång vill jag inte gå ut med än.

Tar ni hem nya affärer i och med detta?
– Det är absolut förhoppningen.

Maria Olofsson, affärscoach på Uminova Innovation, berättar varför det är viktigt för svenska startups att finnas med på Nordic Innovation House:

– I många fall spelar en amerikansk adress stor roll för kunderna. Det ger även tillgång till ett nätverk av människor när företagen är på plats. Att ha en kontorsplats fem dagar per månad öppnar många dörrar till både kunder och investerare.

Limes Audios och Uminova Innovations resa var en del av Blekinge Business Incubator´s resa Business Boost.