André Öberg
Upp 590 procent i export utanför Norden. André Öberg, sälj- och marknadschef för Intinor, berättar om starka siffror för företaget.

Livesändning på internet lyft för Umeåföretag

Livesändningar i virtual reality och stora e-sportgalor. Intinors teknik är med och spränger gränserna för vad som är möjligt på internet.

Teknik för livesändning över internet har blivit en framgång för Umeåföretaget Intinor, inte bara i Sverige utan även i stora webbsändningar över hela världen.

När 16 av världens bästa CS:GO-lag nyligen gjorde upp vid e-sportgalan Dreamhack Masters Las Vegas användes teknik från Intinor för att nå ut med direktsändning över internet till en miljonpublik över hela världen.

Även när världens 16 bästa e-sportlag i Dota 2 tävlade om titeln i Boston Major i december 2016 var det Intinors teknik för livestreaming som låg bakom att miljontals tittare över hela världen kunde följa tävlingen över internet.

Virtual Reality-sändningar
Intinors teknik för att komprimera och sända video i hög kvalitet över internet eller andra IP-nät lockar nu även företag som sänder virtual reality i livesändningar. VR-filmer har tidigare främst handlat om inspelat material, men med Umeåföretagets teknik går det nu även att direktsända virtual reality över internet, något som Intinor visade i slutet av mars på en mässa i Frankfurt då VR-filmer sändes över Youtube.

Lyft för affärerna
Framgångarna för Intinor visar sig nu även i affärerna. Från september 2016 till februari 2017 har exporten utanför Norden stigit med hela 590 procent jämfört med samma period året innan. Under senaste halvåret har omsättningen för hela företaget ökat med 76 procent till 7,8 miljoner kronor.

André Öberg , försäljnings- och marknadsansvarig, berättar att företaget tecknat nya affärer till ett värde av fem miljoner kronor första halvåret i det brutna räkenskapsåret.

– När jag började på Intinor för fyra år sedan var det vad vi omsatte på hela året, säger André Öberg.