Lena Fridlund Forsgren, investeringsansvarig på Partnerinvest Norr, Fredrik Lindström, grundare av Limes Audio, Sandra Finér, vd på Limes Audio, Markus Olsson, vd på Fort Knox Förvaring, Linn Nilsson, investeringsansvarig på Inlandsinnovation.

Ljudföretaget Limes Audio får nya ägare

Limes Audio jobbar för att våra ljudanläggningar ska låta så bra som möjligt. Nu växer företaget. I samband med en nyemission kliver Fort Knox Förvaring och Partnerinvest Norr in som nya ägare samtidigt som storägaren Inlandsinnovation investerar på nytt i företaget.

– Vi samarbetar med några av världens största bolag och har i dagsläget fler möjligheter än vi hinner med, säger Sandra Finér, vd på Limes Audio, som nu ser att bolaget får kraft till fler offensiva satsningar.

Internationella affärer
På kort tid har Limes Audio ökat antalet kunder markant och vunnit affärer med stora internationella bolag. Tack vare nyemissionen ökar nu företagets förutsättningar att ta ytterligare marknadsandelar. Sedan 2014 har personalstyrkan fördubblats till dagens 23 anställda och nyrekryteringarna kommer att fortsätta.

– Vi har ett superstarkt lag med en otrolig vinnarinstinkt, men vi måste förstärka ytterligare. Vi är därför otroligt glada över den här investeringen från Inlandsinnovation och de nya ägarna Fort Knox Förvaring och Partnerinvest Norr, säger hon.

Umeå som bas
Limes Audio började sin resa i samarbete med Uminova Innovation och samarbetar fortfarande med affärscocherna där kring en del internationella insatser.

– Kul att höra!, säger Peter Bäckström, affärscoach inom internationell affärsutveckling på Uminova Innovation, när han får höra nyheten.
– En sådan investering är viktigt för deras fortsatta expansion på den globala marknaden. Det är också glädjande att höra att det är regionala investerare, det innebär att Limes Audio verkligen kan se Umeå som sin bas för tillväxt på en globala marknad.

Markus Olsson, vd på Umeåbaserade Fort Knox Förvaring, berättar att de följt Limes Audio och imponerats av deras tillväxt.
– Vi engagerar oss i bolag som är positiva för stadens utveckling och även sett ur den aspekten är Limes Audio ett lysande investeringsobjekt, säger han.

Kristallklart ljud
Limes Audio har sedan starten 2007 utvecklat en patenterad mjukvara, TrueVoice™, som får olika typer av högtalande system att låta bättre. Tekniken integreras i kundernas produkter och möjliggör ett kristallklart ljud i applikationer där personer pratar med varandra, genom att tvätta bort ekon, brus och burkigt ljud som försämrar hörbarheten.

– Efterfrågan på den här typen av teknik ökar. Inte minst tack vare den tydliga trenden på marknaden där allt mer blir röststyrt, vilket ställer höga krav på distinkt ljud. De möjligheter det skapar vill vi ha kapacitet att förvalta, säger Sandra Finér.

Linn Nilsson, investeringsansvarig på Inlandsinnovation investerar på nytt i bolaget.
– Limes Audio har åstadkommit väldigt mycket sedan vår första investering. De har en fantastisk produkt, ett starkt team och potential att bli internationellt marknadsledande inom sin nisch. Nu ser vi med tillförsikt fram emot vad som händer härnäst.

Läs mer om nyheten på Breakit.
Läs mer om Limes Audio här: www.limesaudio.com.