IT-pub i Umeå
Härlig kväll och det här gör vi om fler gånger tyckte Johan Hedlin, InternetBay, Joel Nordin, Dohi Sweden, Martin Wiklund och Hanna Olsson, båda från Uminova Innovation, samt Jonas Arnklint, Fyrklöver Webbyrå.

Lyckad IT-pub gav nya kontakter

Skönt att få koppla av tillsammans och lära känna lite nytt folk. Så tyckte många från IT-branschen i Umeå som samlats för att träffa IT-kollegor på onsdagskvällens IT–pub.

– Ikväll handlar det främst om att bygga nätverk och knyta nya kontakter. Man är inte här för att nödvändigtvis göra nya affärer, menar Lisa Lundgren, kommunikationsansvarig på InternetBay, som var en av arrangörerna för kvällens IT-pub.

Bland borden trängdes utvecklare, säljare och egna företagare inom IT-branschen. Ett av de mer populära inslagen under kvällen gick ut på att några lottades för att få pitcha sin idé eller sitt företag. Att pitcha betyder helt enkelt att kort och snabbt sälja in sina argument till de som lyssnar.

Mikael Sjöberg, som driver nystartade Life4Learning, berättade om hur han med sin bakgrund från universitetet nu vill hjälpa andra med bland annat videokonferenser. Inom universitetet har han sett behovet av väl fungerande videokonferenser i utbildningar, men det finns också andra sammanhang där det kan vara lämpligt att knyta kontakt med kamera och rörlig bild.  

IT-pub i Umeå 

Mikael SJöberg, Life4Learning, berättade engagerat om sin affärsidé med att lansera bättre videokonferenser, bland annat inom äldreomsorgen.

– Jag såg behovet för äldre när jag ordnade ett system för min dementa pappa och min syster som bodde på annan ort. Med hjälp av ett enkelt videokonferenssystem kunde pappa få tala med min syster och hon kunde sjöng sånger tillsammans med honom, berättar Mikael Sjöberg.

Nu tänker han sig att kommuner, landsting och andra skulle kunna vara intresserade av liknande system.

Andra som pitchade och berättade om sin verksamhet var Jan Hammarberg från Hybricon, som talade om laddhybridbilar, Andreas Lindahl som berättade om hur han inom Sogeti jobbar med system för skogsindustrin, och Joel Nordin som berättade om Dohi Sweden. Dessutom inspirerade Martin Wiklund från Uminova Innovation om att våga ta steget framåt med de affärsidéer man går och bär på. 

Sammantaget var det en lyckad kväll då många nya kontakter knöts inom IT-branschen i Umeå.

IT-pub i Umeå 

Trevligt bland borden hade Jenny Eriksson, Koinor Future AB, Johan Carlsson, Tactel, Ingrid Westman, Codemill, samt Hanna Olsson, Uminova Innovation.

 

IT-pub i Umeå 

Knöt kontakter gjorde Aron Lidgren, Alec Consulting, Jonas Andersson, Tactel, Jan Hammarberg, Hybricon, och Johanna Högberg, Codemill.

 

IT-pub i Umeå 

Martin Wiklund, affärscoach på Uminova Innovation och föreståndare för InfoTech Umeå, ledde IT-pubens deltagare i handuppräckning kring hur man vågat lansera sina affärsidéer.  

Arrangörer för kvällen var InternetBay, Uminova Innovation, Dataföreningen och Umeå Creative Industry Association.

Text och foto: Mikael Hansson