Johan Pilestedt och Shams Jorjani
Johan Pilestedt, vd för Arrowhead, och Shams Jorjani, producent på Paradox, i video om Magicka och dess framtid.

Magicka från Skellefteå i hetluften

Skellefteåföretaget Arrowhead fortsätter sin succé med PC-spelet Magicka och släpper i dagarna en ny äventyrskampanj med titeln The Stars Are Left.

Magicka
är ett satiriskt äventyrsspel, utvecklat av Skellefteåföretaget
Arrowhead, som utspelar sig i en fantasyvärld baserad på nordisk mytologi. Uppdraget är att rädda världen Magicka från undergång och de hotande onda krafterna.

Inför den aktuella lanseringen av Magickas nya kampanjtillägg The Stars Are Left har Johan Pilestedt, vd för Arrowhead, och Shams Jorjani, producent på Paradox, samlat ihop en bunt frågor som skickats in från spelare runt om i världen för att gå igenom dem i videon The Stars Are Left Video Q&A.

Mängder av frågor

Mängder av frågor har kommit in om spelet och dess framtid. Där finns frågor om speltid (minst en timme, men oftast upp mot tre), nya tillägg (ja, två rejäla om året plus flera mindre), nya karaktärer (ja, två, varav en hemlig), vad spelet Stars Are Left kommer att kosta (4.99 dollar), om spelet kommer till mobila konsoller (inga svar ges men två hemlighetsfulla leenden från Johan och Shams vittnar om att något mobilt är på gång), om man kommer att fortsätta ge ut spelet framöver (ja, under lång tid), och många andra frågor får i videon sina svar.

Att Magicka verkligen kommer att leva vidare i framtiden är något som både Johan Pilestedt och Shams Jorjani understryker. ”Vi kommer att fortsätta göra spel”, svarar Johan medan Shams från förlaget Paradox håll säger:

– Från Paradox perspektiv kan vi säga att vi kommer att fortsätta ge ut Magicka länge än med minst två nya tillägg varje år. Vi har ett mycket bra samarbete med Arrowhead och vi kommer att fortsätta göra spel tillsammans under lång tid framöver, understryker Shams Jorjani.

Se hela videon nedan

Se även en
intervju med Emil Englund
från Arrowhead som avslöjar att Skellefteåföretaget tänker öppna en studio också i Stockholm eftersom man jobbar med flera parallella projekt och det, enligt Emil, finns många fördelar med att finnas i Stockholm.

 

Nedan trailer för nya expansionen The Stars Are Left


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 30 november, 2011



Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

30 november, 2011