Mattias Wiking blir ny operativ chef på Turborilla. Bilden från en föreläsning på Startup Coffee i Uminova Innovations lokaler.
Mattias Wiking blir ny vd för Turborilla.

Mattias Wiking blir ny vd för Turborilla

Mattias Wiking har utsetts till ny vd för mobilspelsutvecklaren Turborilla. “Turborilla är ett fantastiskt företag”, säger Mattias Wiking.

Mattias Wiking kliver över från sin nuvarande roll som operativ chef inom Turborilla och ersätter företagets grundare Tobias Andersson, som fortsätter som styrelseordförande i företaget.

– Mattias Wiking är en erkänt duktig ledare inom spelindustrin med meriter som visar på stor erfarenhet och kunskap. Han har en modern syn på ledarskap och han har stor förståelse för Turborillas företagskultur, säger Tobias Andersson.

– Redan när vi anställde honom kände vi att han passade perfekt. Vi är väldigt säkra på att hans övergång till vd-rollen kommer att gå bra och bli lyckad, fortsätter Tobias Andersson.

Mattias Wiking har under det senaste året fokuserat på att förbättra affärsverksamheten, hitta nya möjligheter och utveckla en mer förfinad långsiktig plan. Han kommer att fortsätta och utvidga detta arbete i sin nya position.

– Turborilla är ett fantastiskt företag och jag tycker att vi är en perfekt match. Jag är glad att fortfarande ha Tobias vid min sida som styrelseordförande medan vi fortsätter att arbeta långsiktigt för att bygga Turborilla till ett ännu mer framgångsrikt företag, säger Mattias Wiking.

Mattias Wiking har arbetat med spelutveckling sedan 2000, som programmerare på Teknikhuset, Resolution Interactive och Grin, och senare som producent och teknisk chef på Starbreeze Studios i Uppsala. I februari 2014, efter två år som projektledare vid Umeå universitet, startade Mattias Paradox Arctic, en Paradox Interactive studio, i Umeå, där han byggde upp ett team med 26 dedikerade medarbetare från grunden. I september 2017 lämnade han studion för att arbeta med Arctic Game Lab och indie-utvecklaren Orch Star Studios som exekutiv producent. Några av det spel som Wiking har arbetat med är bland annat Pillars of Eternity- Complete Edition, Magicka 2, Syndicate och Bionic Commando.