Mattias Wiking blir ny operativ chef på Turborilla. Bilden från en föreläsning på Startup Coffee i Uminova Innovations lokaler.
Mattias Wiking blir ny operativ chef på Turborilla. Bilden från en föreläsning på Startup Coffee i Uminova Innovations lokaler.

Mattias Wiking går till Turborilla

Mattias Wiking värvas av spelbolaget Turborilla som operativ chef. Vid en föreläsning på Startup Coffee hos Uminova Innovation släppte han nyheten.

Umeåföretaget Turborilla, som nått stora internationella framgångar med spel som Mad Skills Motocross och Mad Skills BMX, meddelar att Mattias Wiking värvas till företaget som Chief Operating Officer. Mattias Wiking är en veteran inom spelbranschen med mer än sjutton års erfarenhet av ledande positioner från olika spelföretag. Han kommer att ansvara för den fortsatta tillväxten av verksamheten och leda de 15 anställda när Turborilla expanderar.

– Att ha Mattias Wiking i vårt team är spännande för oss alla, säger Tobias Andersson, vd för Turborilla.

– Vi har följt hans arbete under en lång tid och har sett hur hans positiva ledarskap påverkar inte bara de studior han arbetat på, utan också branschen i regionen. Vi är väldigt glada över att han vill hjälpa oss att ta nästa steg på vår resa, säger Tobias Andersson.

Sett företagets framsteg

– Jag har haft koll på Turborilla i flera år och har sett deras framsteg som företag, säger Mattias Wiking.

– Jag älskar deras spel och är väldigt glad över att få ta med mig mina erfarenheter från andra plattformar till företaget. Jag är hedrad över att de tror på mig, fortsätter Mattias Wiking, som under tisdag morgon på Startup Coffee hos Uminova Innovation kunde släppa nyheten.

Mattias Wiking startade och förvaltade Paradox Interactive kontor i Umeå från början av 2014 till mitten av 2017. Innan dess hade han en roll som teknisk direktör och producent på Starbreeze Studios.

Om Turborilla

Turborilla grundades 2008 och har 15 anställda med kontor i Sverige och USA. Företagets Mad Skills-serie av action-sportspel har laddats ner mer än 50 miljoner gånger.