Mattias Nyberg
Mattias Nyberg, Hi5, är på plats i Barcelona för att bevaka nyheterna under VMworld 2013,

Med blick för virtualisering och molntjänster

I veckan går WMwares stora årliga europeiska konferens, VMworld 2013, av stapeln i Barcelona. Mattias Nyberg från Umeåföretaget Hi5 finns på plats för att bevaka nyheterna och det senaste inom virtualiseringsområdet.

Mer än 8 000 deltagare och 100 sponsorer är på plats i Barcelona när
VMWorld 2013
presenterar nyheter inom virtualisering, datacenter och molnhantering. För Hi5 från Umeå har det blivit lite av en tradition att skicka några av sina anställda till denna årliga konferens för att hämta in senaste nyheter och kunna ta med sig både kunskap och inspiration hem.

Mattias Nyberg har under veckan bloggat på Hi5s webb om sina intryck från konferensen och med Hi5:s tillåtelse återger InfoTech Umeå här några av Mattias reflektioner.

Om nätverksvisualisering med NSX

”Idag har vi blivit vana vid att det går snabbt att deploya en ny virtuell maskin. Det som i däremot tar tid är oftast för nätet att bli klart att ta emot kraven som denna specifika maskin behöver. NSX är lösningen på detta enligt VMware. En virtualisering av nätverket, ett virtuellt lager innan det fysiska där all beräkning sker.”
Läs mer i
Mattias Nybergs blogg NSX.

Om vSAN

”Mer inom lagring är introduktionen av vSAN, en mycket intressant teknik för att ta till vara på all lokal disk som servrarna har. Det vSAN gör är att den lokaliserar alla lokala diskar och skapar en diskpool ifrån detta som man sedan använder utifrån ens krav.”
Läs mer i
Mattias Nybergs blogg om vSAN.

Om vSphere 5.5

"I vSphere 5.5 klienten så har fokuset legat på host nivå istället för klientnivå. Därför är mycket av nyheterna i vSphere kring just detta."
Läs mer i
Mattias Nybergs blogg om vSphere 5.5.

Om Vmware Horizon View 5.3

"Redan i version 5.2 kom stödet för 3D rendering på VDI nivå, detta i form av vSGA och vDGA med ett antal NVIDIA kort. I dag så utökas detta stöd för fler GPU:er både från NVIDIA och AMD."
Läs mer i
Mattias Nybergs blogg om Vmware Horizon View 5.3.

VMware i molnet

"Det är väldigt mycket prat om VMware’s publika molntjänst även och möjligheten att köra ett hybrid-moln med din egen miljö. VMware tycker det är en utmärkt lösning när man vuxit ur sina lokaler då det är fysiskt omöjligt att få in mer servrar."
Läs mer i
Mattias Nybergs blogg om VMware i molnet.