Kurt Strömgren, affärsutvecklare för EEN och Uminova Innovation, ser gärna att fler startups och företag följer med till Medica, världens största vård- och medicinmässa.
Kurt Strömgren, affärsutvecklare för EEN och Uminova Innovation, ser gärna att fler startups och företag följer med till Medica, världens största vård- och medicinmässa.

Medica öppnar internationell dörr för små och växande bolag

Medica-mässan i Tyskland för medicin, vård och medicinsk teknik kan öppna dörren till internationella affärer.

Den 18-21 november är det dags för Medica 2019 i Düsseldorf, Tyskland, en av världens största mässor inom medicin, vård och medicinsk teknik. Enterprise Europe Network (EEN) och EEN Healthcare Sector Group, tillsammans med Uminova Innovation, erbjuder små och medelstora företag och startups att delta i matchmaking-evenemang under mässan.

Just matchmaking, att få möjlighet att komma i kontakt med andra företag och investerare, är en av de stora fördelarna med Medica, enligt Kurt Strömgren, affärsutvecklare inom EEN och Uminova Innovation.

– Ju tidigare du registrerar dig med en intressant beskrivning av ditt företag, ett erbjudande eller en förfrågan, desto mer synlig blir du på webbplatsen för att få en bokning med potentiella mötespartner, säger Kurt Strömgren, som har många års erfarenhet av att vara med på Medica. Ta kontakt med Kurt Strömgren för ytterligare dialog.

För att göra det lättare för startups och företag från Västerbotten att delta i EEN-arrangemang står Uminova Innovation för kostnader och registreringsavgift för mäklareventet. Uminova Innovation har också förbokat ett antal hotellrum för att göra det enklare för de som vill delta.

Många fördelar med att delta

Kurt Strömgren ger en lång lista på fördelar som startups och företag kan nå genom att delta på Medica:

• Att identifiera nya potentiella partners eller kunder

• Expandera pågående verksamhet och/eller kommersialisera nya produkter

• Att utbyta bästa praxis och kunskap

• Att locka investeringar och industriella partnerskap

• Att identifiera nya affärsmöjligheter och forskningsmöjligheter

• Att utveckla och stärka redan pågående affärssamarbeten

• Medica ger också omvärlds- och konkurrensanalys kring de hetaste trenderna, den senaste tekniken och utmaningarna inom hälsovård vilket kan leda till nya affärer

– Totalt ger erbjudandet dig en möjlighet att utveckla din verksamhet genom avtal om produktutveckling, tillverknings- och licensavtal, distributionspartnerskap, joint ventures eller andra typer av partnerskap, säger Kurt Strömgren.

Den som vill veta mer kan ta kontakt med Kurt Strömgren för ytterligare dialog, senast den 27 september.


Text av: Mikael Hansson

Fotograf: Patrick Trägårdh och Messe Düsseldorf/ctillmann

Publicerad: 11 september, 2019Dela artikel:

Text av:

Fotograf:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

Patrick Trägårdh och Messe Düsseldorf/ctillmann

11 september, 2019