Ida Backlund satt med i den jury som utsåg Meiju Vartiainen till vinnare.

Meiju från Umeå utsedd till Årets blivande entreprenör

Meiju Vartiainen, en av deltagarna i Uminova Innovations Startup-program, har blivit utsedd till Årets blivande entreprenör på Entreprenörsgalan Sverige.

– Jätteroligt att vinna! Det ger en riktig energikick till mitt fortsatta arbete. Det var helt fantastiskt att träffa alla entreprenörer, och att få ta del av deras erfarenheter är jätteinspirerande, jag kan lära mig mycket av dem, säger stolt och glad Meiju Vartiainen.

Med glöd och kloka resonemang imponerade hon på juryn, som bestod av Ida Backlund, grundare av Rapunzel of Sweden, Ulrika Gradén från Gradén Mattsson, Katharina Prager från Bra Arkiv och Kristian Andersson från Multimind. Vinnarmotiveringen löd:

”Med en blandning av glädje, ödmjukhet och beslutsamhet ser denna person inga hinder för att uppnå sin entreprenörsdröm. Glöden och drivkraften gör att juryn ser en ung person med stor potential att bli en framtida företagsbyggare. ”

Meiju Vartiainen, som har många järn i elden, har just börjat i Startupprogrammet på Uminova Innovation, med sin idé om en digital tjänst som på ett smidigt sätt sammanför bostadssökande med uthyrare.

– Jag blev väldigt glad när jag hörde att en av våra deltagare i Startupprogrammet hade vunnit. Meiju känns verkligen som en sann entreprenör. Vi ser fram emot att följa hennes utveckling, säger Ullamaria Granåsen, affärsutvecklare på Uminova Innovation.

Entreprenörsutmaningen är en landsomfattande tävling kopplad till Entreprenörsboken, och som vänder sig till studenter med syftet att inspirera fler unga till entreprenörskap. Bakom tävlingen står entreprenörsnätverket Founders Alliance i samarbete med en rad studentorganisationer.