Startups och etablerade företag har mycket att vinna på närmare samarbete, menar Sandra Finér, Teknik- och Underhållschef på Volvo Lastvagnar i Umeå.
Startups och etablerade företag har mycket att vinna på närmare samarbete, menar Sandra Finér, Teknik- och Underhållschef på Volvo Lastvagnar i Umeå.

Mentor med lust och energi

Dela kunskap och nätverk är viktigt, menar Sandra Finér, Teknik- och Underhållschef på Volvo Lastvagnar, som gärna gör det som mentor för andra.

– Jag försöker alltid leva efter devisen att göra gott åt andra. Då lär du dig själv en massa saker längs vägen också. Samt att du dessutom har roligt! berättar Sandra Finér, Chef för Teknik och Underhåll på Volvo Lastvagnar.

I sitt dagliga värv står Sandra Finér mitt uppe i arbetet med att utveckla Volvo Lastvagnar till ett bolag med stark framtidstro i en global konkurrens. I slutet av 2017 invigdes nya Pilot Plant vid Volvo Lastvagnar i Umeå, en investering som kostat 32 miljoner kronor. Det pågår flera andra stora projekt på Volvo Lastvagnar, bland annat en ny förbehandling vilket inneburit en investering på 435 miljoner kronor.

Global världsspelare

Volvo Lastvagnar i Umeå har fått rollen som Volvo Cab Competence Center för hela Volvo Group. Det innebär att nya teknologier och processer utvecklas i Umeå med hjälp av medarbetare med spetskompetens, nyckelleverantörer, Umeå universitet och andra samarbetspartners. Detta arbete görs globalt och innebär till exempel att medarbetare vid Umeåfabriken får åka ut i världen för att ge support till andra Volvo-fabriker med olika processer.

Men samtidigt som Volvo Lastvagnar är en världsspelare så ser Sandra Finér gärna att samarbetet med lokala startup-företag kan öka. Själv var hon under ett par år vd för startup-bolaget Limes Audio, som köptes upp av Google 2017, så hon har god koll på startup-världen, något som hon berättade om vid Match Up, ett event arrangerat av Uminova Innovation i början av 2018.

Se filmen från Match Up där Sandra Finér berättar mer om samarbete mellan stora bolag och startups.

Pay it forward-kultur

Sandra Finér känner sig väl hemma med den så kallade pay it forward-kultur som präglar många startup-företag men också återfinns bland stora bolag.

– Pay it forward handlar om att dela med sig av sina erfarenheter, så att både kunskap och erfarenheter sprids till fler. För mig är det mycket förknippat med mentorskap. Försöker vi göra gott för andra så lär vi oss även själva en massa saker längs vägen, berättar Sandra Finér.

I det skulle hon gärna se ett ökat utbyte mellan stora traditionella bolag och unga uppstickare.

– Mitt tips till startupbolagen är att försöka hitta något etablerat bolag i staden i samma eller en närliggande bransch och försöka få en kontakt. Jag tycker att många är väldigt öppna för att ta sig tid att ge lite stöttning till andra och det kan i vissa avseenden vara väldigt värdefullt som ett komplement till samarbetet med andra startups.

Sandra Finér var nyligen med när Uminova Innovation lanserade sin nya kommunikationsdesign. På bilden tillsammans med Peter Bäckström, affärsutvecklare på Uminova Innovation och Enterprise Europe Network, EEN.

Sandra Finér var nyligen med när Uminova Innovation lanserade sin nya kommunikationsdesign. På bilden tillsammans med Peter Bäckström, affärsutvecklare på Uminova Innovation och Enterprise Europe Network, EEN. Foto: Patrik Trägårdh.

Mentor och bollplank

Själv försöker Sandra Finér hela tiden vara en del av den kultur som präglar pay it forward, det vill säga att gärna dela med sig, bland annat genom mentorskap.

– Jag har alltid haft, och har fortfarande, flera personer som bollplank, stöttning och mentorer, och det försöker jag att ge vidare till andra. Idag är jag mentor till ett antal personer. Eftersom mina intressen ligger inom teknik, ledarskap och affärsmannaskap lägger jag mitt fokus där.

– Att vara mentor handlar helt enkelt om att lyssna, diskutera, dela med sig av sin erfarenhet och försöka hjälpa någon annan att göra ett bra jobb. Det handlar om att kunna erbjuda tips och idéer kring jobbrelaterade situationer. Men det kan också vara en introduktion till någon annan som kan hjälpa ännu bättre. Ibland blir det också en del privata ämnen som mer handlar om balansen mellan jobb, fritid och familj, säger Sandra Finér.

Vad vill du förmedla genom att vara mentor?

– I grunden vill jag bara hjälpa personen jag är mentor för att lyckas bra i sitt jobb. För att göra ett bra jobb behöver man själv som person må bra, så självklart blir det en helhet – inte bara jobbet, förklarar Sandra Finér.

Vad ger mentorskapet tillbaka till dig själv?

– I alla möten med människor, samtal och diskussioner så lär jag mig själv någonting. Framförallt ger det energi! Sedan känns det förstås bra om man kunnat ge en annan person något som gör skillnad. Att få samtala med personer som är olika en själv är extra intressant! Men viktigast av allt är att lyssna mer än att prata, konstaterar Sandra Finér.