Mest lästa artiklarna på InfoTech under 2016

Här är de tio mest klickade artiklarna på InfoTech Umeå under 2016. En bred spännvidd med såväl startup-företag som större IT-bolag som sätter Västerbotten på IT-kartan.

Det senaste året har inneburit en stark tillväxt av startup-företag i regionen. Det märks bland annat på Startup-programmet hos Uminova Innovation dit långt fler än tidigare sökte sig under hösten. Men också många av de traditionella IT-bolagen har haft stark tillväxt under året. Sammantaget är IT-branschen i regionen fortsatt het.

Infotech Umeås redaktion vill rikta ett stort tack till er alla som bidrar med era erfarenheter och kunskaper för att göra IT-regionen i Västerbotten än mer levande och vital.

Men innan vi stänger 2016 tar vi en titt tillbaka på året som varit med listan över de tio mest klickade nyheterna på InfoTech Umeå.

Vi ses under 2017 med nya krafter!

NUMMER 1

Zparc som sedermera ändrade namn till Dizparc tar plats nummer ett med den mest klickade nyheten på Infotech Umeå under 2016. Intresset för vad det nya bolaget vill i Umeå var uppenbart stort.

 

NUMMER 2

Vilka är superföretagen som växer snabbt i Västerbotten? Alltid lika populärt att läsa om. Här syns bland annat Rapunzel, T3, Acon och Nordic Biomarker.

NUMMER 3

Att läsa om hemvändare och återvändare är alltid intressant. En som vände åter till Umeå under 2016 var Sara Stangebarg. Först till CGI, där hon är på bilden, men under året hon även gå vidare till UDK.

NUMMER 4

Hur går det till att få ett startup-bolag att växa? Niclas Lundell från Personalkollen vet och berättade på Infotech Umeå om några av sin erfarenheter från den framgångsrika resa hans bolag har haft.

NUMMER 5

Ett bolag som ofta tar hem priser i internationella tävlingar är North Kingdom från Skellefteå. 2016 var inget undantag.

NUMMER 6

Ännu fler som vänder åter till Umeå. Efter några år i Stockholm sökte sig Amanda Westin och Fredrik Johansson tillbaka till Umeå.

NUMMER 7

Startup-bolaget Tensaii stag upp som en raket under året och nominerades till flera priser. Användarnas upplevelser och interaktionsdesign finns i företagets fokus.

NUMMER 8

Dohi-koncernen har vuxit starkt genom åren och tog under 2016 in nytt kapital från finansiärer.

NUMMER 9

Umeå universitet är känt för att ge starka utbildningar inom IT och data. Även om flera av utbildningar har stort underskott på tjejer så är studentföreningen Datatjej mycket livaktig. När föreningen höll rikskonferens i början av året kom närmare 25 procent av deltagarna från Umeå.

NUMMER 10

IT-branschen är en av de hetaste i regionen när det gäller ny arbetskraft. Men bristen är också stor på bland annat utvecklare och programmerare vilket gör att konkurrensen är stor om den kompetens som finns. En artikel om lediga IT-jobb hamnade på tio i topp-listan.

 


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 22 december, 2016Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

22 december, 2016