Explizit

Microsoft sponsrar Women in Tech

Microsoft Sverige inleder ett samarbete med Women in Tech för att bidra till att fler kvinnor hittar till it-branschen.

Women in Tech har som mål att locka fler kvinnor till media och it-branschen genom att erbjuda ett nätverk av erfarna och framgångsrika kvinnor och män från entreprenörs- och företagsvärlden.

– Den låga andel kvinnor inom it är ett stort problem, vi behöver mångfald för att fortsatt skapa tillväxt och innovation. Att erbjuda nätverk och visa på kvinnliga förebilder är otroligt viktigt för att skapa en inkluderande atmosfär som lockar fler kvinnor till världens just nu mest spännande bransch. Vårt samarbete med Women in Tech är ett av alla initiativ vi gör för att öka mångfald inom it, säger Jonas Persson, vd på Microsoft i Sverige.

Women in Tech kommer vara på plats på
SIME
den 11-12 november i Stockholm, en av Europas största konferenser om internet och digitala möjligheter. Just nu erbjuder aktörerna bakom Women in Tech
femtio biljetter till SIME
till kvinnor, som uppmanas anmäla intresse på sajten. Bakom Women in Tech står, förutom Microsoft, bland andra MTGx, Spotify och Bonnier.

Microsoft skriver i ett pressmeddelande att företaget driver ett stort antal initiativ för att öka andelen kvinnor inom IT. Några event är Codess, Årets IT-tjej och hälften av platserna på Microsoft Sveriges trainee-program ska vikas för kvinnor.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 13 oktober, 2014Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

13 oktober, 2014