Liselotte Isacsson och Torstein Bratvold
Liselotte Isacsson blir ny styrelseledamot i Umeåföretaget Upkeeper. Till höger Torstein Bratvold, en av grundarna av bolaget.

Microsoft-veteran till Upkeepers styrelse

Liselotte Isacsson, med 20 års erfarenhet från Microsoft och tio inom FN, tar en plats i styrelsen för Umeåföretaget Upkeeper.

När en plats blev ledig i styrelsen för
Upkeeper
valde företaget att gå ut öppet på marknaden med en annons efter en ny ledamot.

– Vi möttes av ett fantastiskt intresse och fick 27 ansökningar att välja mellan, säger Torstein Bratvold, en av grundarna av Upkeeper.

– För oss har det sedan varit en rekryteringsprocess och nu sitter den bästa här, fortsätter Torstein Bratvold och tittar med ett leende på Liselotte Isacsson.

Mångårig erfarenhet av it-branschen

Liselotte Isacsson har en mångårig erfarenhet från it-branschen. Hon har varit anställd på Microsoft i 20 år innan hon slutade för tre år sedan för att jobba som konsult och strateg inom marknadskommunikation för att hjälpa företag utveckla sina försäljnings- och marknadskanaler.

– Men jag är kvar inom it-branschen och trivs i den. Det gör att jag kan bidra med mina erfarenheter och kontaktnät.

Liselotte Isacsson är certifierad styrelseledamot av StyrelseAkademien och har stor erfarenhet från flera olika styrelseuppdrag.

– En bra styrelse kan få en vd att lyfta blicken och titta framåt, något som kan vara svårt i vardagen. Då kan styrelsen säkerställa att företaget jobbar mot de uppställda målen, förklarar Liselotte Isacsson.

När Infotech Umeå träffar de båda är det under en paus i första styrelsemötet för Liselotte Isacsson. En av punkterna är att styrelsen precis klubbat årets bokslut (1025-04) som visar på 7,6 miljoner i omsättning och 1,5 miljoner i vinst.

Upkeeper styrelse
Upkeepers nya styrelse samlade. Från vänster Janne Larsson, Elisabet Nilsson Singh, Torstein Bratvold, Anders Öquist, Liselotte Isacsson och Olov Nyman. Saknas på bild Niklas Tiger.

Text och foto: Mikael Hansson


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 28 september, 2015Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

28 september, 2015