Vi har arbetat i nära samarbete med APEX under det gångna året och delar visionen att bygga en ny och effektiv derivatmarknad i regionen, säger Veronica Augustsson, vd för Cinnober

Miljonaffär för Cinnober i Asien

Cinnober har fått i uppdrag att leverera en sofistikerad lösning för realtidsclearing till APEX, en av Singapores börser.

Under det andra kvartalet 2018 planerar Asia Pacific Exchange Pte, APEX, att lansera sig som Singapores tredje derivatbörs efter Singapore Exchange Ltd och Intercontinental Exchange. Avtalet med Cinnober gäller det svenska bolagets TRADExpress RealTime Clearing och värderas till mellan 30 till 100 miljoner kronor under fem år.

– Vi har arbetat i nära samarbete med APEX under det gångna året och delar visionen att bygga en ny och effektiv derivatmarknad i regionen, säger Veronica Augustsson, vd för Cinnober, som har huvudkontor i Stockholm med nära 200 medarbetare och utvecklingskontor i Umeå med ett 70-tal utvecklare.

– Genom vår beprövade erfarenhet och djupa kunskap om realtidsteknologi kommer APEX att ha en av de bästa post-trade lösningar som finns tillgängliga, fortsätter Veronica Augustsson.

– Singapore är en idealisk knutpunkt för derivathandel och en viktig och strategisk partner till Kina. Genom vårt täta samarbete med vår strategiska partner Cinnober kommer APEX kunna erbjuda en första klassens post-trade lösning för vår derivatmarknad, säger Eugene Zhu Yuchen, grundare och vd.