Jim Carlsson
"Vi ser med stor tillförsikt fram mot en tydlig tillväxt på den japanska marknaden", säger Jim Carlsson, vd Clavister.

Miljonaffär för Clavister i Japan

Nätsäkerhetsföretaget Clavister fortsätter växa i Japan. Canon gör stor beställning av brandväggar för 5,8 miljoner kronor.

Clavister, med huvudkontor i Örnsköldsvik och kontor i Umeå, fortsätter tillsammans med Canon IT Solutions att växa på den japanska marknaden. Canon beställer ytterligare 900 enheter av den minsta Clavister brandväggen E80, till ett totalt ordervärde av 5,8 miljoner kronor. Tidigare i år har Canon beställt brandväggar för 1,8 miljoner kronor.

– Vi är fortfarande i en initial uppbyggnadsfas att tillsammans med Canon IT Solutions etablera Clavister som en av de stora brandväggsleverantörerna på den japanska marknaden. Som en följd av det strategiska samarbetsavtal som tecknades mellan Clavister och Canon IT Solutions i slutet på 2015 pågår det ett stort antal aktiviteter där vi tillsammans med Canon IT Solutions utbildar lokala partners i Clavisters lösningar. Vi ser med stor tillförsikt fram mot en tydlig tillväxt på den japanska marknaden, säger Jim Carlsson, vd Clavister.

Canon IT Solutions är ett helägt dotterbolag till Canon Marketing Japan Group som med sina 18 000 anställda över hela världen är en av de mest inflytelserika system-integratörerna av IT-tjänster på den japanska marknaden. Canon ökar snabbt sina ansträngningar att befästa sin position som en ledande distributör av säkerhetslösningar.