Joachim Ljungquist
Joachim Ljungquist, vd för Syndigate som driver Content Central, berättar att USA-baserade 500 Startups investerar i företaget.

Miljoninvestering till Content Central

Det amerikanska riskkapitalbolaget 500 Startups investerar 1,7 miljoner kronor i Umeåföretaget Content Central. En investering som passar bra i tid eftersom bolaget just nu arbetar på en internationell lansering.

Content Central är en onlineplattform för att koppla ihop frilansjournalister och redaktioner för distribution av artiklar och nyheter. Företaget har idag en marknadsplats för redaktionellt innehåll i Sverige och förbereder för att skala upp verksamheten internationellt.

– Det känns otroligt spännande att 500 Startups har valt att investera i vårt bolag. De är en av världens mest erkända investerare i bolag i tidiga skeden. Att de dessutom är baserade i Silicon Valley är förstås än mer triggande för oss som ungt techbolag, säger Joachim Ljungquist, vd i Content Central.

500 Startups har investerat i en handfull bolag i Sverige, men Content Central är det enda norr om Stockholm.

Internationell lansering

– Vi håller precis på att lansera Content Central i de stora engelskspråkiga länderna, dock med primärt fokus på Storbritannien. Internationellt finns ca 300 000 frilansjournalister. Våra tjänster ska kraftigt förenkla arbetet för såväl frilansjournalisterna som redaktionerna, säger Joachim Ljungquist.

Investeringen sker via konvertibler som kan konverteras till aktier. 500 Startups har också option på att delta i framtida finansieringsrundor. Content Central kommer under hösten att genomföra en nyemission med målsättningen att tillföra bolaget ca 11 MSEK.

Om Content Central:
Content Central är ett varumärke som drivs av Syndigate AB. Bolaget startade i december 2013 och under drygt två år har man arbetat med att utveckla den tekniska plattformen samt betatestat på den svenska marknaden. Tidigare investerare är Almi Invest, Digitala Tillväxtkassan i Umeå AB samt personalen. Bolaget har fyra heltidsanställda och tjänsten har i dagsläget ca 3000 användare (Sverige).
Om 500 Startups:
500 Startups är en av världens mest aktiva investerare i tidiga bolag, med över 1500 investeringar. Investmentbolaget är baserat i Silicon Valley, USA.