Jubel hos Level Eight när över en miljon dagligen spelar Robbery Bob.
Jubel hos Level Eight när över en miljon dagligen spelar Robbery Bob.

Miljonrekord för Level Eights spel

Varje dag spelar över en miljon människor världen över spelet Robbery Bob. Umeåföretaget Level Eight jublar.

Theres Hiltunen, speldesigner och community manager, och Patrik Knutsson, vd, Level Eight, berättar här mer om succén som är en stor milstolpe för spelet Robbery Bob. Varje dag spelar över en miljon människor spelet.

– Att en miljon individer under en dag bestämmer sig för att spela Robbery Bob betyder otroligt mycket. Det visar att intresset för vår klantiga inbrottstjuv är stort och att vi lyckats skapa en karaktär som spelarna uppskattar. Eftersom vi inte gör någon aktiv marknadsföring är alla nya spelare organiska, säger Theres Hiltunen.

Var i världen finns spelarna?
– Robbery Bob är som allra störst i Asien. Vi hade nyligen en peak i Kina där vi oväntat klättrade raka vägen upp på topplistan för iOS devices, berättar Theres Hiltunen.

Hur stort antal spelare hade ni för ett år sedan?
– En snabb titt i statistiken visar att det inte var lika många spelare för ett år sedan som vi har nu, skojar Patrik Knutsson. På bara ett år har Robbery Bob växt mer än vad vi hade kunnat drömma om. Det lönar sig att fortsätta, säger han.

Vad betyder det för er att ha så många fans ute i världen?
– Robbery Bob är ett tidlöst spel som inte är beroende av trender och det hjälper oss att ständigt växa. Vi arbetar ständigt med att optimera spelet genom att bland annat minska storleken på appen med fler spelare som resultat, förklarar Theres Hiltunen.

– Vi började nyligen på ett nytt spelprojekt som vi tror att Robbery Bob-spelarna kommer uppskatta, säger Theres Hiltunen, speldesigner för projektet som än så länge är hemligt. Det har samma lekfullhet och humoristiska tvist samtidigt som spelaren får en utmaning.

En till jubelbild för Robbery Bob.

En till jubelbild för Robbery Bob.