Stillbild ur musikvideon till mobilspelet Robbery Bob som når över en miljon visningar på Youtube.

Miljonrekord för Umeåföretag på Youtube

Umeåföretaget Level Eight når nya Youtube-höjder med musikvideon till spelet Robbery Bob 2. Över en miljon visningar har videon idag.

Bakom musikvideon We´re sneaking till mobilspelet Robbery Bob 2 står spelföretaget Level Eights egen musikfantom och kompositör Josef Falkensköld. Den animerade figuren Robbery Bob som dansar i videon har fått sina moves efter ett samarbete med Umeå Dansskola, allt för att få in den rätta smygande tjuvstil som är karaktäristisk för mästertjuven Robbery Bob.

Se musikvideon nedan

Över en miljon visningar av musikvideon på Youtube och vad säger då fansen? Ja, det räcker kanske med att se kommentaren nedan, hämtad från Level Eights Youtube-kanal.

Kontakten med fansen är en grundsten för Level Eight. Sedan flera år tillbaka har de satsat på en community manager som sköter relationer via sociala medier med spelare och fans. Idag är det en roll som Theres Hiltunen axlar.

Bästa råden för att slå igenom på Youtube
Tillsammans med Josef Falkensköld har hon i en tidigare artikel på Infotech Umeå delat med sig av några toppråd för att slå igenom på Youtube. Här tar vi deras lista igen:

• Skaffa en community manager som håller kontakt med fansen.
• Ladda ofta upp nya videofilmer. Håll en hög frekvens.
• Håll hög kvalitet på filmerna.
• Skapa ett flöde mellan Facebook, Youtube, Twitter och sociala medier så att besökare lätt kan flytta sig mellan företagets kanaler.
• Låt besökare få en belöning för att de kommer till Youtube-kanalen. Det kan till exempel vara en bonus som kan användas i spelen.
• När en ny film postas på Youtube så lägg upp den också på Facebook, Twitter och i spelet.
• En Youtube-spelare inbyggd direkt i Level Eights spel gör det enklare att se filmer.
• Viktigt att besökaren redan vid första besöket på Youtube får veta att det finns många andra filmer att titta på.

Kommande spel
Level Eight är aktuella i höst med en lansering av nya spelet Protostrike. Under sommaren har spelet fått en så kallad soft launch där en tidig version kan testas av spelare. Infotech Umeå får återkomma när spelet släpps på marknaden.