E-hälsa Västerbottensveckorna
Föreläsningar och paneldebatt om e-hälsa i Västerbotten finns nu möjligt att följa i efterhand.

Mindfulness i mobilen ska ge vila för själen

Mindre stress och bättre balans i vardagen med hjälp av mobilen. Det är tanken med den nya Mindfulness-appen som Dohi Sweden från Umeå varit med och utvecklat.

Dohi Sweden
har på uppdrag av MindApps producerat den första mindfulness-applikationen på svenska till iPhone, iPad och iPod Touch. ”Mindfulness Appen” som applikationen heter är tänkt att användas för att minska stress, öka medveten sinnesnärvaro och få mer inspiration i livet.

Med hjälp av röstguidade övningar kan man med den mobila plattformen göra sin mindfulnessövning när  och var som helst. På bussen, på väg till arbetet, i en kö eller när man känner att man vill hitta lugnet och fylla på energi tar man upp sin iPhone och får vägledning till still ro av guidade övningar.

Enkelt och lättillgängligt

Mindapp— Vi har studerat meditation under en längre tid och vårt mål är att utveckla ett enkelt och lättillgängligt sätt att hjälpa människor att komma igång med sin mindfulnessutövning, berättar Magnus Fridh på
företaget Mindapps.

För att kunna kombinera modern teknik med meditation har man tagit hjälp av Umeåföretaget Dohi Sweden, som är en van och erfaren producent av innehåll till mobila enheter och alternativa plattformar.

Bredd med ny app

— Det är jättekul att vi kan ytterligare bredda vår portfolio av applikationer med något så ovanligt och nytänkande som en app för mindfulness, säger Rasmus Larsson, utvecklingsansvarig på Dohi Sweden.

MindApps drivs av Martin Wikfalk och Magnus Fridh, mindfulness- och yogalärare i Hatha och Ashtanga Yoga. Företaget utvecklar verktyg för att hjälpa människor att hitta en bättre balans i dagens allt stressigare tillvaro.

Dohi Sweden AB är en digital agentur som verkar inom den audiovisuella sektorn som producenter av avancerad mjukvara och innehåll. Utvecklingen görs från idé till lansering och eftermarknad, på plattformar som PC, Mac, iOS, Android samt andra mobila enheter. Företaget grundades 2009 och har snabbt vuxit till 10 anställda.