Mindre skräp med ny kartong

Konftel tar fram nya förpackningar till sina konferenstelefoner och går över till digital dokumentation för produkterna istället för tryckt. Mindre belastning på miljön anges som en orsak.

– Vi är glada över att kunna presentera nya, fräscha och förenklade förpackningar till hela vår breda portfölj av konferenstelefoner och ljudenheter, säger Umeåföretaget Konftels marknadschef Stefan Eriksson i ett pressmeddelande och konstaterar att den nya designen hjälper till att minska hanteringen av skräp och gör transporterna mer effektiva.

De nya förpackningarna introduceras med Konftel 300M och 300Wx för produkter som tillverkas från juni och framåt. Det innebär att de första kommer att nå slutkunder efter sommaren. Omställningen görs för övriga produkter i 300-serien under juli och därefter följer Konftels övriga modeller.

Tack vare att förpackningarna har gjorts mindre kommer mängden kartong som behöver slängas att minska.

– De nya formaten gör det också möjligt för oss att utnyttja lastpallarna bättre, vilket gör hela logistiken effektivare. Det innebär viktiga miljövinster, och det är både vi på Konftel och våra kunder angelägna om, säger Konftels produktchef Torbjörn Karlsson.

Dessutom har Konftel beslutat att inte längre skicka tryckt dokumentation med produkterna, förutom den obligatoriska säkerhetsdeklarationen. All användardokumentation finns att ladda ner på Konftels hemsida.