Womentor
Bilden ovan från en av de samlingar som hållits inom satsningen Womentor.

Mindspace, Trimma och Limes Audio är heta teknikbolag

Umeåbaserade teknikbolagen Mindspace, Trimma och Limes Audio tar sig in på listan över Sveriges 50 hetaste teknikbolag 2014, enligt Computer Sweden.

När Computer Sweden listar Sveriges hetaste teknikbolag finns Mindspace, Trimma och Limes Audio från Umeå med på listan. För Mindspace är det för andra året i rad som företaget finns med på den så kallade
HIT-listan. Trimma och Limes Audio är med för första gången på listan över teknikbolag som anses vara bäst på att kombinera smart teknik med tillväxt.

Stark tillväxt

InfoTech Umeå tog kontakt med Hans Samuelsson på Mindspace för att få lite reaktioner på bolagets framgångar.

Varför tror du att ni finns med på listan över heta teknikföretag?
Hans Samuelsson:

I första läget måste det vara vår starka tillväxt som avspeglats i boksluten helt enkelt. Ytterligare research påvisar sannolikt att den positiva utvecklingen inom vår bransch varit relativt unik och stuckit ut i mängden.

Hur har 2014 varit?
Hans Samuelsson:

Ett spännande år med nya rekordstora uppdrag och förhoppningsvis en ny toppnotering när året summeras. Vi är bland annat i fulla tag med etapp 3 på Kulturväven-projektet i Umeå. Även den prisbelönta installationen i gallerian Utopia är väl värd att nämna.

Hur kommer 2015 att bli?
Hans Samuelsson:

2014 har varit ett exceptionellt år med några väldigt stora projekt. Utvecklingen har gett oss råg i ryggen att ta vidare kliv mot målbilden att bli den ledande teknikleverantören i Norrland. Det gör vi genom nyrekryteringar och organisationsutveckling vilket är centrala uppgifter för 2015. Med 5 års horisont ska vi titulera oss som ledande i norr och vara erkända på övriga huvudorter i landet, det är vår plan.

Kriterier för HIT-listan

Hela HIT-listan är ännu inte officiell, under november avslöjar Computer Sweden dag för dag vilka bolag som är med, så det kan dyka upp ytterligare något bolag från Västerbotten.

Kriterierna för att komma med på Computer Swedens HIT-listan är: 

  • Egen produkt eller teknik
  • Huvudkontor i Sverige
  • Minst två årsredovisningar att visa upp
  • Tillväxt på omsättningen och omsättning på högst 100 miljoner kronor
  • Tekniken ska vara innovativ, och bolaget hypat och omtalat

Den 18 november kommer den slutliga vinnaren att avslöjas.

Fakta om bolagen

Mindspace

 

Lena Öhlund ny ordförande i Mindspace
Lena Öhlund är ny styrelseordförande för Mindspace. På bilden tillsammans med företagets vd Hans Samuelsson.

Mindspace utvecklar teknik inom området audiovisuella lösningar. Videotjänster, videomöten och digitala skyltar ryms bland produkterna. Mindspace har med sin installation av digitala skyltning i Utopiagallerian i Umeå vunnit utmärkelse tillsammans med internationella installationer som 3 mobile Flagship Store i Hong Kong, Bellezza Suites Hotel i Indonesien, samt L'oreal Paris Boutiqe i Täby och Tele2 Arena i Stockholm.

Omsättning 2013: 24,3 miljoner
Omsättning 2012: 19,7 miljoner
Antal anställda: 9

 

Limes Audio

 

jan Snygg, Fredric Lindström och Christian Schüldt firar att Limes Audio på 33-listan.

Bilden från våren 2014 när Limes Audio tog sig in på Ny tekniks och Affärsvärldens 33-listan. Från vänster Jan Snygg, styrelseordförande, och Fredric Lindström, vd och grundare, samt Christian Schüldt, teknisk chef och även grundare av bolaget.

Limes Audio utvecklar teknik för högtalande kommunikation, som licensieras till produktägande bolag, inom till exempel smarttelefoner, surfplattor videokonferenssystem och smart-tv.

Limes Audio har fått patent i USA på tekniken och nyligen investerade Inlandsinnovation 15 miljoner kronor i bolaget. Har varit med på Ny Tekniks och Affärsvärldens 33-lista.

Omsättning 2013: 9,2 miljoner kronor
Omsättning 2012: 5,5 miljoner kronor
Antal anställda: 14.

 

Trimma

 

Andreas Forsberg

Andreas Forsberg är vd och grundare av Trimma.

Trimma utvecklar beslutsstödsverktyget Insikt med moduler för analys, budget och planering samt målstyrning. Vann tidigare i år en stor upphandling för beslutsstöd som gav ett ramavtal för 250 statliga myndigheter.

Omsättning 2013: 33,5 miljoner
Omsättning 2012: 28,3 miljoner
Antal anställda: 28

Text och foto: Mikael Hansson