Stefan Eriksson och Torbjörn Karlsson
Stefan Eriksson och Torbjörn Karlsson berättar om Umeåföretaget Konftels nya mobilapp som ska göra det enklare att koppla upp sig mot telefonkonferenser.

Mobilapp ger enklare telefonkonferenser

Ett klick i mobilappen gör att konferenstelefonen på bordet startar. Nu ska det bli enklare att koppla upp telefonkonferenser.

Det är med en helt färsk nyhet som Umeåföretaget Konftel i dagarna åker till stora CeBIT-mässan i Hannover och direkt därefter till Enterprise Connect i Orlando. Genom att koppla samman konferenstelefonen Konftel 300IPx med mobilappen Konftel Unite vill Umeåföretaget förenkla möteshantering radikalt för användaren. I fortsättningen ska det räcka med ett klick för att ansluta till ett möte.

Telefonkonferenser har ibland förknippats med långa telefonnummer, möteskoder och kommandon, vilket kan skapa stress hos användarna. Man kan även känna sig osäker inför konferenstelefonen i mötesrummet. Umeåföretaget Konftel tänker nu göra hanteringen lättare med en ny IP-konferenstelefon som kan kopplas till en mobilapp.

– Vi kallar det för One Touch Conferencing. Så enkelt ska det vara att mötas på distans med superb ljudkvalitet, säger Stefan Eriksson, Marketing & Communications Manager på Konftel.

Bekväm med mobilen
– Man känner sig bekväm och hemma i sin egen mobil. Det har vi tagit fasta på i lösningen för Konftel 300IPx. Jag kan inte tänka mig ett bättre användargränssnitt till en konferenstelefon i nuläget, säger Torbjörn Karlsson, Product Manager på Konftel.