Peter Renkel, vd för Konftel.
Peter Renkel, vd för Konftel.

Mobilen allt mer en konferenstelefon

Umeåföretaget Konftel öppnar för nya funktioner i mobilen när allt fler vill styra konferenstelefonen via sin mobil.

Vårt privata mobila beteende tar sig allt längre in i arbetslivet. Den globala konferenstelefontillverkaren Konftel med huvudkontor i Umeå öppnar därför upp fler produkter för hantering via företagets mobilapp.

– Mobiltelefonen är ett viktigt arbetsredskap för alla i näringslivet idag, säger Peter Renkel, vd på Konftel. Vi har affärskontakter och kollegors telefonnummer samlade i mobiltelefonen och samtidigt vill vi ha professionellt ljud och konferenstelefonens alla funktioner vid telefonmötena. Nu har vi en lösning.

Konftel vill att alla enkelt ska kunna använda den privata mobilens kontakter och kalender och ändå dra nytta av konferenstelefonens ljud och funktionalitet.

– Vi lanserade mobilappen först med vår konferenstelefon Konftel 300IPx och har fått så mycket lovord att vi nu ville lansera den bredare. Med en enkel adapter blir vår kostnadsfria mobilapp nu tillgänglig även för vår trådlösa Konftel 300Wx och Konftel 300Mx, världens enda mobila konferenstelefon, säger Tommy Edlund, Director of Global Sales.

Ett enda knapptryck

Genom att redan vid mötesbokningen lägga in möteskoder och telefonnummer i kallelsen kan mötesdeltagarna sedan via appen starta ett konferenssamtal på en Konftel-telefon med en knapptryckning – det kallar Konftel för One Touch Conferencing. Funktionen har funnits i Konftels telefon Konftel 300IPx, men nu kommer även telefonerna Konftel 300Mx och Konftel 300Wx att via en adapter kunna använda appen Konftel Unite. Adaptern placeras i telefonernas SD-kortläsare.

– Vi lanserar adaptern på den viktiga telekommässan IT Expo i Fort Lauderdale, Florida, USA, säger Tommy Edlund. Vår telefon Konftel 300Wx har sålt otroligt bra i USA, så jag är övertygad om att nyheten kommer att bli väl mottagen där. Vi vet att många vill kunna styra konferenstelefonen via sin mobiltelefon och använda personliga kontakter och kalendrar tillsammans med konferenstelefonen.