Mobilspel lanserar väskor och kläder

Umeåparet Mattias och Suvi Kling lanserar väskor, kläder och ett mobilspel under namnet Douchebag of Sweden.

Från början var det tänkt att Douchebag of Sweden enbart skulle inrikta sig på väskor, vilket namnet antyder. Men nu har idén vuxit till att innefatta även mössor, hoodies, t-shirts, toppar, sweaters – och ett spel för mobilen.

– Douchebag är ett kul ord som ofta används om en person som gjort något osjysst, säger Mattias Kling. Det är ett ord som väcker känslor och skapar reaktioner och är tacksamt att använda i många olika sammanhang, Alla våra produkter har attityd och är gjorda för att användas med glimten i ögat.

Spelet Douchebag the Game bygger på att man ska vara just en douchebag, genom att cykla omkring i en typisk amerikansk villaförort och ställa till med diverse bus och vara småtaskig mot sina medmänniskor, så klart med glimten i ögat. Till exempel kan man kasta ägg på folk och smasha brevlådor med basebollträ. Huvudkaraktären, Douche, bär kläder och väska från Douchebag of Sweden. Spelet har utvecklats i samarbete med rutinerade personer, samtliga Umeåbor. Spelet finns till både
iOS (iPhone/iPad)
och
Android.

– Spelet började vi tänka på efter väskorna och kläderna, men när vi väl fått idén gick den inte att släppa, berättar Mattias Kling. När vi sedan fick kontakt med en så rutinerad grafiker och en lika vass utvecklare gick vi all in. Det är ett humoristiskt och fartfyllt spel som håller hög klass. Teamet har jobbat med spelet under lång tid och det klarar absolut en jämförelse med de populäraste mobilspelen på marknaden. Förhoppningen är att spelet ska hjälpa fram varumärket – och vice versa.