Cecilia Duberg och Carolin Solskär
Cecilia Duberg och Carolin Solskär stod för inspiration kring ledarskap när Uminova Innovation bjöd in till panelsamtal om att våga leda.

Mod att våga leda

Fullt hus och reservkö till platserna när Uminova Innovation bjöd in till en mycket uppskattad kväll om ledarskap på Grand Hôtel i Stockholm.

Kanske var det en liten udda tid att på en fredagskväll arrangera ett panelsamtal om ledarskap, men hej, vilket tryck det blev på de 50 platser som fanns tillgängliga i lokalen på Grand Hôtel. Intresset för att både leda sig själv och leda andra är onekligen stort.

Att det var fredagskväll gav en särskild avslappnad inramning till samtalet. Mingel med vegansk tallrik och talarna ledigt sittande på var sin hög stol bidrog till att publiken drogs med och var mycket aktiva med frågor och inlägg.

I panelen satt Cecilia Duberg, leg psykolog, mental tränare och författare, specialiserad inom hälsopsykologi, grupputveckling och ledarskap. Cecilia driver flera egna mottagningar och coachar individer och grupper genom utveckling, stöttar organisationer genom förändring och ger verktygen för att tänka klart i skarpt läge.

Vid sin sida hade hon Carolin Solskär som var en av initiativtagarna bakom #Metoo-manifestationerna som ägde rum i 14 städer runtom i Sverige 2017. Utan erfarenhet inom politik eller aktivism och med endast fyra dagar på sig blev manifestationerna hon anordnade en succé.

Carolin Solskär har en dubbelexamen i data-systemvetenskap och företagsekonomi. Hon har sedan dess arbetat som program manager på Microsoft, samt innovationschef på Isabella Löwengrips startupfabrik Nordin Tech House. Carolin är flerfaldigt prisbelönt och var bland annat en av finalisterna i Årets IT-tjej 2016, Årets unga ledare 2017 och Årets IT-kvinna 2018.

Det var med andra ord en skarp panel ledd av samtalsledarna Maria Olofsson och Magdalena Lindström, båda från Uminova Innovation, som publiken fick möta.

Aktiv publik

En aktivt deltagande publik ville gärna vara med och samtala om ledarskap och hiotta mod.

Våga söka nya vägar

En stor del av kvällen handlade om och att våga söka nya vägar. Det var något som både Cecilia Duberg och Carolin Solskär kunde ge många perspektiv på, inte minst i självupplevd form.

För Cecilia Duberg handlade det om att på olika sätt utmana sig själv genom att bryta med invanda livsmönster. Något hon gjorde under nyår.

– Jag bröt med mina vanor för nyår, lämnade min mobil och gav mig iväg rakt ut djungeln och var tyst i tio dagar. Jag bröt med allt som jag gör annars och jag kände mig jättemodig, berättar Cecilia Duberg.

För Carolin Solskär handlade det bland annat om att våga kasta sig ut och arrangera de så omfattande #Metoo-manifestationerna som färgade Sverige hösten 2017.

– Det är klart att jag möttes av de som sa ”tror du att du är något och tror du att du kan starta upp en manifestation”. Men jag är visionär som målar upp stora bilder. Min målbild var att det skulle bli stort och skapa en förändring i samhället.

Paneldeltagare under Våga leda-kvällen

Panelsamtalet med Cecilia Duberg och Carolin Solskär leddes av Maria Olofsson, till vänster, och Magdalena Lindström, trea från vänster.

Inspiration och pepp

Hela kvällen andades av en inspiration att våga, vare sig det handlar om att leda sig själv eller andra, att bryta upp med gamla vanor, att starta ett företag eller ta plats i en styrelse.

Att publiken, som under samtalet blev allt mer deltagare i samtalet, lämnade salen leende med känslor av pepp, vilja och mod var tydligt.

Samtalskvällen Våga leda arrangerades som en del av Västerbottensveckorna på Grand Hôtel.


Text av: Mikael Hansson

Fotograf: Mikael Hansson

Publicerad: 3 februari, 2020Dela artikel:

Text av:

Fotograf:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

Mikael Hansson

3 februari, 2020