BizBuz

Näringslivsvecka med digitala möjligheter

Digitalisering är ett av flera tema när Skellefteå anordnar näringslivsveckan BizBuz 26 – 28 januari.

BizBuz är namnet på den nya näringslivsvecka som arrangeras i Skellefteå 26–28 januari 2016. Syftet med BizBuz är att inspirera genom att lyfta fram utvecklingen inom en bredd av näringar. Basindustri, digitala näringar, kultur, handel och upplevelseindustri sammanstrålar under veckan, som kulminerar i Skellefteås årliga näringslivsfest Alvargalan den 29 januari.

Under de tre dagarna i näringslivsveckan kommer flera föreläsare att lyfta fram digital teknik och digitaliseringens möjligheter. Samuel Holmström, vd för Lundqvist Trävaru i Öjebyn, ett företag som utsågs till Digital Gasell 2014 i Sverige av Dagens industri och Gooogle talar om digitaliseringens möjligheter och strävan efter att bli byggbranschens Google.

Leif Häggmark, Sense SmartRegion, talar om att förbättra produkter och tjänster med augmented reality, Interactive Institute presenterar en digital skulptur som fångar tango och Charlotta Sundqvist berättar om hur digitaliseringen skapar nya möjligheter för basindustrin.

Under rubriken Internationalisering genom digitalisering talar Jens Wernborg, Handelssekreterare Hong Kong, Business Sweden, om att öka konkurrenskraften och nå internationell framgång genom implementering och utveckling av digitala teknologier.

Läs mer om
näringslivsveckan BizBuz.