Mikael Damberg, närings- och innovationsminister, kommer till Business Development Day i Skellefteå 22 november.
Mikael Damberg, närings- och innovationsminister, kommer till Business Development Day i Skellefteå 22 november.

Näringsministern kommer till Business Development Day

Näringsminister Mikael Damberg kommer till Business Development Day i Skellefteå.

Business Development Day genomförs 22 november i Skellefteå och är en återkommande regional dag kring affärs- och näringslivsutveckling. En av tankarna med dagen är att sammanföra näringsliv och offentlig sektor.

Mikael Damberg, som också har titeln innovationsminister, har ofta uttalat sig om startup-företagens möjligheter att växa och om ny teknik. Inte minst har han påpekat att den traditionella industrin har mycket att vinna på att koppla sig samman med unga startup-företag.

Digital startup-miljö
– Jag får många frågor om den digitala startup-miljön när jag är ute i världen. Den väcker stort intresse, har han sagt i en tidigare artikel på Infotech Umeå.

– I mötet mellan startup-världen och deras kunskap om den digitala världen och den traditionella industrin har vi unika fördelar i Sverige, säger Mikael Damberg.

Viktiga teknikområden
Artificiell intelligens, cybersäkerhet och additiv tillverkning är tre områden viktiga för svensk industri att ha koll på, menade han också vid en konferens för en tid sedan.

Tillsammans med energiminister Ibrahim Baylan och klimatminister Isabella Lövin har han även skickat ett brev till några av USA:s största IT-bolag som Facebook, Google, Amazon, IBM, Adobe och Apple. Syftet var att lyfta fram Sverige som ett starkt land för etableringar som tar hänsyn till klimatavtalet som slöts i Paris 2015.

– Vi är mycket glada att närings- och innovationsminister Mikael Damberg gett klartecken för att komma till dagen och hålla ett anförande om sin syn på näringslivsutveckling och särskilt vad som är viktigt för utveckling av näringslivet i norr, säger en av arrangörerna Anders Wistemar.


Text av: Mikael Hansson

Publicerad: 11 augusti, 2017Dela artikel:

Text av:

Publicerad:

Facebook

Mikael Hansson

11 augusti, 2017