På Umeå Tech Arena presenterar entreprenörerna i Uminova Innovations Startupprogram sin affärsidéer. Bilden är från ett tidigare tillfälle.

Nästa Spotify på Umeå Tech Arena?

Efter att ha drillats hårt i Uminova Innovations Startupprogram är det nu upp till bevis för de nya entreprenörerna. 14 maj presenterar de sina idéer på Umeå Tech Arena.

– Målsättningen med Startupprogrammet är att entreprenörerna ska få testa om deras idé håller eller inte. Finns det några potentiella kunder eller inte? Om ja, perfekt, då kan man jobba vidare. Om inte så brukar vi säga att det är bättre att upptäcka det fort än att hålla på i flera år, säger Annika Wikström, verksamhetsledare på Uminova Innovation.

Som en inledning på Umeå Tech Arena den 14 maj kommer deltagarna i vårens Startupprogram få en chans att presentera sin affärsidé framför publiken på 2 minuter. Dessutom kommer man presentera ett antal tidigare deltagare i Startupprogrammet och hur deras resa har sett ut.

– Startupprogrammet är den perfekta starten på en entreprenörsresa och vi vill ju att så många som möjligt skall jobba vidare och kunna få fortsatt stöd av oss, säger Annika Wikström.

Stipendier från Nordea

Senare på kvällen kommer även Nordea ge ut stipendier på totalt 50 000 kronor till de tre affärsidéer de ser har störst potential.

Umeå Tech Arena arrangeras på Norrlandsoperan på kvällen den 14 maj och deltagandet är helt kostnadsfritt. Temat denna gång är teknik som gör gott. Sedan tidigare står det klart att Daniel Akenine, teknik- och säkerhetschef på Microsoft Sverige och Umeåentreprenörerna Tomer Shalit, ClimateView och Jonas Andersson, Dicom Port är med i programmet tillsammans med investerarna Tova Larsson från Norrsken Foundation, Johanna Hallin från Srey Invest och Anette Nordvall från bl.a. Nordvest.

Umeå Tech Arena

Umeå Tech Arena arrangeras på Norrlandsoperan på kvällen den 14 maj och deltagandet är helt kostnadsfritt.