Nordic Biomarkers vd Rikard Rodén tar emot priset som Årets tillväxtföretag på Umeågalan 2017.
Nordic Biomarkers vd Rikard Rodén tar emot priset som Årets tillväxtföretag på Umeågalan 2017.

Nordic Biomarker tar hem pris igen

Nordic Biomarker vinner priset Årets tillväxtföretag under Umeågalan.

Jennie Ekbeck, vd för Umeå Biotech Incubator, är strålande glad över att Nordic Biomarker återigen står som vinnare i Umeågalan.

– På fyra år har Nordic Biomarker tagit tre priser på Umeågalan. Tidigare har de vunnit Årets avknoppning och Årets Exportföretag, säger Jenni Ekbeck.

– Nordic Biomarker är UBI:s första alumn och den som har kommit längst med störst tillväxt. De har dubblat sin omsättning på tre år och har en fin vinstmarginal. Så det är ett mycket fint bolag i Umeå.

– Vi har också många fler bolag inom UBI idag som har samma potential, så jag ser med spänning fram mot kommande Umeågalor med företag från UBI som kommer att leverera.

Från Umeå och med kunder över hela världen bedriver Nordic Biomarker sedan 2007 sin produktion och utveckling av reagenser för sjukdomstillstånd kopplade till blödning och blodpropp. Spetskompetensen ligger inom kemi, medicin och teknik. Bolaget har under perioden 2013 till 2016 uppvisat en fortsatt god tillväxt, då omsättningen ökat från 23 miljoner kronor till 45 miljoner.