Foto från spelfestivalen Nordsken. Foto: Nordsken.
Foto från spelfestivalen Nordsken. Foto: Nordsken.

Nordsken får ny huvudsponsor

Elgiganten satsar på e-sport, blir huvudsponsor och medarrangör till Nordsken i Skellefteå, norra Skandinaviens största spelfestival.

– Tillsammans med våra leverantörer ska vi lyfta Nordsken till att bli ett av de grymmaste e-sporteventen i Norden med 650 LAN-platser och över 160 000 kronor i prispotten, säger Alexander Åberg, Gamingsansvarig på Elgiganten.

Nordsken 2018 arrangeras 10–12 maj på Skellefteå Kraft Arena och beräknas dra mer än 10 000 unika besökare. E-sportturneringarna pågår alla dagar och kommer vara i bland annat Overwatch, CS:GO och Super Smash Bros. Det genomförs även mindre turneringar som är öppna för alla besökare att delta i.

– Intresset för gaming och e-sport har exploderat de senaste åren och fortsätter att växa. Det ser vi inte minst i efterfrågan på gamingrelaterade produkter som datorer, stolar, komponenter mm som ökat extremt mycket och där vi valt att utöka sortimentet med tusentals produkter, säger Alexander Åberg.

Som medarrangör till Nordsken kommer Elgiganten att ansvara för allt från tekniska lösningar, till tävlingar, utmaningar och andra aktiviteter. Elgiganten tar dessutom med sig sitt egna eventteam som kommer att sköta allt från aktiviteter, turneringar, ljud, ljus och mycket mer.