Teknik från Googles förvärv av Umeåföretaget Limes Audio kommer att ingå i Googles nya videokonferenssystem.
Teknik från Googles förvärv av Umeåföretaget Limes Audio kommer att ingå i Googles nya videokonferenssystem. På bilden syns Serge Lachapelle, ansvarig för produktutveckling vid Googles Stockholmskontor. Till höger i bild syns Googles system för videokonferenser.

Nu avslöjar Google vad de gör av Limes Audio-tekniken

Nu är det klart: Teknik från förra Umeåföretaget Limes Audio ska ingå i Googles nya videokonferenssystem.

I början av 2017 köpte Google Umeåföretaget Limes Audio, som tagit fram teknik för att tvätta ljud och reducera brus och ekon i högtalare. Nu står det klart att tekniken kommer att ingå i Googles nya utrustning för video- och möteskonferenser.

Systemet för videokonferenser bygger på Google Hangouts Meet och består av kamera, mikrofon, högtalare och pekskärm som ska göra det enklare för företag att sätta upp distansmöten.

Limes Audio-teknik i högtalarna

Det är i högtalarsystemet som tekniken från Limes Audio ingår. Högtalaren, som är specialdesignad och tillverkad av Google, reducerar ekon och hanterar bakgrundsljud för att ge ett kristallklart ljud.

Serge Lachapelle, ansvarig för produktutveckling på Googles Stockholmskontor, kommenterar i ett inlägg på Linkedin:

“Vi har precis lanserat en helt ny uppdatering av hårdvara för Meeting Room. Det är många människor och team som kommit samman inom Google för att få detta till stånd. Det är också den första produkt som innehåller teknik från vårt förvärv Limes Audio.”

Det nya konferenssystemet ingår i vad som kallas för Google Cloud, ett paraply för affärstjänster och hårdvara som Google Analytics, Chromebook laptops och Android-telefoner.

Fler företag levererar

Utöver Limes Audio har en rad företag bidragit till det nya konferenssystemet. Asus har levererat Chromebox-datorn som driver systemet, Huddly har byggt kameran och Mimo står för pekskärmen.